Šport
53 ogledov

Ena najtežjih nalog

Dragan Gajić EPA
Slovenska izbrana rokometna vrsta je na svetovnem prvenstvu v Katarju na uvodnih dveh tekmah dosegla dve zmagi. Po Čilu in Belorusiji se bo pomerilo z gostiteljico sklepnega turnirja. Tekma se bo pričela ob 17. uri.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića uvodnih zmag niso obešali na veliki zvon, zavedajo se, da najbolj usodne tekme šele pridejo na vrsto. Na dvoboju s Katarci želijo osvojiti novi točki in še naprej kandidirati za prvo mesto v skupini A, glede na dosedanje predstave pa je bržkone pričakovati razplet, da bo o končnem zmagovalcu skupinskega dela odločal petkov dvoboj s Španci.

Država z Arabskega polotoka je na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Španiji osvojila 20. mesto, na domačem turnirju pa želi poleteti v višave. Svoji dosedanji nalogi je opravila z odliko, dobila je obe uvodni tekmi proti neposrednima tekmecema za izločilne boje iz Brazilije in Čila, pred njo pa so najbolj zahtevne naloge v skupinskem delu, saj se bo pomerila z najbolj kakovostnimi zasedbami v skupini A - Slovenijo, Španijo in Belorusijo.

"Na papirju je Katar reprezentanca, ki ne sodi v sam vrh mednarodnega rokometa, a zavedamo se, da gre za gostitelja svetovnega prvenstva. Katar bo imel dobro podporo s tribun, zavoljo tega bo tudi pritisk na sodnike nekoliko večji. Prepričan sem, da je pred nami ena najtežjih nalog, zagotovo težja kot na naši zadnji tekmi, ne glede na to, da je Katar slabši od Belorusije," je pred današnjo tekmo dejal David Špiler.

Podobno razmišlja tudi Jure Natek, ki je pred tekmo v Lusailu dejal: "Vemo, da bo težko, težje kot na naših dveh uvodnih tekmah. Smo kakovostnejša zasedba, a to moramo dokazati na igrišču. Če bo v naši ekipi dovolj zbranosti, potem bo morali osvojiti obe točki. Katar ima nekaj zelo dobrih igralcev, a posamezniki ne zmagujejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.