Slovenija
35 ogledov

Zdaj mu ne sledi nihče več

Zoran Janković, policija Anže Petkovšek
Varovanje. Zorana Jankovića menda varuje do šest policistov hkrati.

Ogroženost. Policisti naj bi, neuradno, pospešeno preverjali, ali bi Zoranu Jankoviću in njegovi družini s smrtjo nedavno lahko grozili pripadniki ene od skupin neonacističnega gibanja, tako imenovanih obritoglavcev. Na policiji tega uradno niso potrdili.

Šest jih sledi poslancu

Zmagovalca decembrskih volitev in najverjetnejšega mandatarja za sestavo prihodnje vlade naj bi zato varovalo tudi šest policistov varnostnikov centra za varovanje in zaščito (CVZ) hkrati. Velikost policijskega obroča okoli Jankovića in njegovih družinskih članov naj bi bila odvisna predvsem od tega, kje se dosedanji ljubljanski župan giblje in kako ogrožen naj bi bil pri tem.

Šest varnostnikov, menda celo pomešanih med sprehajalce po središču Ljubljane, naj bi Jankovićevim sledilo na silvestrski večer, še nekaj policistov pa naj bi bilo pomešanih med množico, ki je preskok v novo leto dočakala pod odrom na Kongresnem trgu, kjer je Janković odšteval in ob polnoči voščil ljudem.

“Fantje so prijazni”

Janković je ob tem poudaril, da se počuti varnega. Policijski obroč je očitno kljub temu sprejel, saj so, kot pravi, “fantje prijazni”. Na domačem dvorišču prvaka stranke Pozitivna Slovenija pa bi v naslednjih tednih lahko za določen čas namestili še poseben objekt, od koder bi policisti nenehno varovali dom Jankovićevih, če bi policija ocenila, da se grožnje stopnjujejo.

Komentarjev 7
  • privat 07:41 05.januar 2012.

    kar naj delajo policisti...grožnja jankoviču pa mislim da je resnična ,saj če pogledamo politično sceno te države vidimo same kriminalce ,tatove,.....

  • DUSANJ2000 22:22 04.januar 2012.

    Pojdi ti - navaden občan - na policijo in povej, da ti grozijo. Tudi, če boš povedal ime in priimek tistega, ki ti grozi bo odgovor: "Dokler nič ne naredi - ne moremo nič." To pomeni, da moraš iti v politiko.

  • Žurnalček 12:59 04.januar 2012.

    Ker ga ti nisi volil , ni nategnil tebe , ampak te bomo nategnili mi , če se boš vtikal v druge , ne pa v svojo rjavosrajčniško strranko.