Svet
109 ogledov

Energijske pijače so kot droga

Energijska pijača Shutterstock
Velika Britanija. Eden od 20 najstnikov namesto zajtrka izbere energijsko pijačo.

"Energijski napitki so dejansko neka oblika droge in bi morali biti v šolah prepovedani," opozarja svetovalec britanske vlade John Vincent, član ekipe, ki jo je vlada najela, da bi izboljšali hranilne vrednosti obrokov v šolah. "Ker drog v šolah ne dopuščamo, tudi za energijske pijače tam ni prostora," meni Vincent.

Ne le ene, temveč po tri

"Te pijače zelo škodljivo vplivajo na otrokovo sposobnost zbranosti, njegovo počutje in zdravje," poroča Vincent. Otroci so po zaužitju teh pijač med drugim poročali o slabosti, tresenju in vrtoglavici. Najhujše pa je pitje na dušek, meni zdravstvena svetovalka Claire Duggan; nekateri otroci so po takšnem zaužitju poročali o močnem "sunku", nato pa jim je postalo slabo. Ian Fenn, ravnatelj kolidža v Manchestru, je na zahtevo zaposlenih te pijače v šoli prepovedal, piše BBC: "Mladi niso popili le po ene pločevinke te nezdrave pijače, temveč po dve ali tri."

Nekateri mladi namesto zajtrka raje izberejo energijsko pijačo, poroča Daily Mail. Po raziskavi, objavljeni jeseni, eden od 20 britanskih najstnikov pred šolo spije pločevinko energijske 
pijače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.