Slovenija
33 ogledov

Enes Musić šel na pot

Enes Musić E. M.
Zbira sredstva, da bo še naprej lahko delil brezplačne obroke.

Enes Musić, šef gostilne in picerije Ham - Ham, ki se je pred šestimi meseci odločil s toplimi obroki pomagati ljudem, je pripravil novo akcijo. Danes ob 6. uri zjutraj je odšel peš na pot od Hodoša na madžarski meji do Pirana na Obali. "Ko sem začel, sem rekel, da bom to počel tri mesece. Minilo je šest mesecev in rad bi nadaljeval. Takrat sem bil sam, zdaj sem sam in mi počasi zmanjkuje," pravi Musić.

Računa, da bo za pot porabil okoli 12 dni, okoli 8.30 jutraj je bilo za njim že okoli dvajset kilometrov. Dejal je, da nekoliko dežuje, vendar mu to ne bo vzelo volje, na poti se mu je pridružila tudi ena od zaposlenih.

Največ je starejših

Od oktobra je razdelil približno 2.000 obrokov. "Od okoli 10 do 15 jih prihaja vsak dan, nekateri občasno. Med njimi so tudi 30-letniki, a največ je starih 50, 60 let," razlaga in dodaja, da so med njimi tudi družine. "Imam šest družin, ki jim redno razvažam, hrano peljem tudi do Slovenske Bistrice ali Vrhnike."

Musić, ki je bil tudi kandidat za Žurnalovega junaka leta, zagotavlja, da vse počne transparentno in da bo vsak zbrani evro predal naprej za tople obroke. Do zdaj je vse financiral iz svojega žepa.

Komentarjev 3
  • resnicaa 17:32 21.april 2014.

    Enes Musić šel na pot PO DENAR DA DENAR

  • maresem 15:18 19.april 2014.

    Enes... ti si car. Srečno!

  • Lavdan 10:57 19.april 2014.

    Dober je, v dveh urah in pol dvajset kilometrov, saj bo v treh dneh v Piranu.