Svet
36 ogledov

Eno od žrtev v klubu v Istanbulu je med napadom rešil mobilnik

Napad v Istanbulu Profimedias
Američana, ki je bil ranjen v napadu na klub v Istanbulu, v katerem je na novo leto umrlo 39 ljudi, je rešil njegov mobitel. Večina umrlih je tujcev, terorista, ki naj bi pripadal teroristični skupini IS, še vedno lovijo.

35-letni Jacob Raak je bil s prijatelji v Turčiji in je v bil med okoli 600 gosti v priljubljenem klubu Reina, ko je vanj malo po eni uri v soboto zjutraj vdrl v črno oblečen napadalec s kalašnikovko in pričel neusmiljeno streljati po ljudeh. 

Raak, sicer lastnik majhne visokotehnološke družbe za proizvodnjo letalskih delov iz Greenvila v ameriški zvezni državi Delaware, je bil ustreljen v nogo in je bil prepeljan v bolnišnico. Tam pa so zdravniki ugotovili, da je imel velikansko srečo, saj ga je zadel še en naboj, a je tega prestregel mobilnik, sicer bi Taak utrpel hude poškodbe arterije in zelo verjetno med množico žrtev izkravavel, poroča Daily Mail.

Raak je edini Američan med ranjenimi, čeprav so bile v sosednjem prostoru med napadom tri profesionalne košarkarice iz ameriške lige WNBA. Skupaj je bilo ranjenih 69 oseb. 

Med 39 mrtvimi v napadu je bilo kar 25 tujcev, med njimi državljani Kanade, Izraela, Libanona, Indije, Jordanije, Belgije, Kuvajta ... Slovencev po zagotovilih našega ministrstva za notranje zadeve ni bilo med njimi. 

Odgovornost za napad je danes prevzela skrajna skupina Islamska država, ki je v sporočilu za javnost zapisala, da je napad kot maščevanje na turško vojaško posredovanje proti njenim silam v Siriji in Iraku izvedel eden od "vojakov kalifata." Hkrati je ISTurčijo obtožil, da služi kristijanom, navaja STA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.