Šport > Košarka
150 ogledov

Dragić in Nesterović: Na EP z visokimi cilji!

kanal a Anže Petkovšek
V hramu slovenske košarke so razširitev programske ponudbe slovenske komercialne televizije Kanal A pozdravile številne košarkarske legende na čelu z zvezdnikom lige NBA Goranom Dragićem.

Slovenski košarkarski sladokusci bodo v prihodnjih mesecih prišli na svoj račun. Za to bo poskrbel televizijski program Kanal A, ki bo od 31. 8. do 17. 9. prenašal tekme evropskega prvenstva.

Prvič bosta na prvenstvu stare celine skupaj zaigrala največja zvezdnika slovenske košarke, Luka Dončić in Goran Dragić. Slednji se v tem dneh mudi v slovenski prestolnici, kjer se je udeležil slavnostnega dogodka v ljubljanski Hali Tivoli.

Predstavnike sedme sile so z udarnim šovom ogreli člani akrobatske skupine Dunking Devils, nato pa je zbrane nagovoril glavni akter slovenske reprezentance, ki težko pričakuje sodelovanje z zvezdnikom Real Madrida"Jaz se zelo veselim. Luka je fenomenalen igralec. Vsi vemo, kaj je pri svojih letih naredil v košarki. Komaj čakam, da združimo moči in dosežemo dober rezultat," je uvodoma povedal Dragić in razkril, kakšni so njegovi cilji za prihajajoče prvenstvo.

"Definitivno medalja. Najprej se moramo zbrati in upamo, da ne bo nobenih poškodb. Potem bomo lahko vsi nemoteno nadaljevali s pripravami na evropsko prvenstvo. Najbolje je, da gremo tekmo za tekmo in poskušamo zbrati čim več zmag," je dodal najboljši slovenski košarkar.

Nadvse pester izbor športnih vsebin

Slovenska komercialna televizija je za potrebe pokrivanja številnih športnih dogodkov - poleg košarke boste lahko uživali tudi ob prenosih motociklističnih dirk, tekem evropskega prvenstva v odbojki, evropskega prvenstva v košarki za dekleta in seveda obračunih Lige prvakov ter Prve Lige TS - razširila novinarski in komentatorski kader. 

"Najprej bi rad povedal, da sem izredno zadovoljen, ker bom po premoru spet na evropskem prvenstvu. Jaz sem 20 let prenašal tekme evropskih in svetovnih prvenstev ter olimpijskih iger. Zelo me veseli, da mi je to znova omogočeno na Kanalu A. Prepričan sem, da bomo svoje delo opravili dobro oziroma bomo naredili vse, da bo odlično. Obenem sem prepričan, da bo slovenska reprezentanca, ki bo nastopila v močni zasedbi, svoje delo opravila vrhunsko. Ne pozabimo, da bosta igrala Goran Dragić in prvič tudi Luka Dončić. Prepričan sem, da bodo slovenski ljubitelji košarke prišli na svoj račun," je povedal nekdanji vrhunski košarkar, politik in komentator Peter Vilfan.

Nesterović: Na EP z najvišjimi cilji

Slovensko košarkarsko reprezentanco novembra čakajo tudi kvalifikacije za SP 2019, katerih termin se prekriva s tekočo sezono severnoameriške lige NBA. "Prvič po letih se spet srečujemo s tem sistemom. Na žalost je najmočnejša liga NBA, ki prvenstva ne bo prekinjala. Ne bomo mogli računati na igralce, ki igrajo v NBA, enako velja tudi za druge reprezentance. Veliko bo odvisno tudi od sreče. Treba se bo prilagoditi," je povedal generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović in dodal, da so ambicije pred EP precej visoke.

"Evropsko prvenstvo ne prinaša napredovanja kot v preteklih letih. Kljub temu se v EP podajamo z najvišjimi cilji. Upam, da bomo vsi zdravi in da na prvi tekmi štartamo v najmočnejši zasedbi," je zaključil Nesterović.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.