Vizita za živali > Svetovalnica
393 ogledov

Epileptični napad pri psu

Nemški ovčar je s klicem na 911 priklical pomoč svojemu lastniku, ki je imel epi Žurnal24 main
Pes je imel napad, ki spominja na epileptični napad. Zdaj je že en mesec vse v redu, bralko pa zanima, ali bi moral na pregled.

Vprašanje: Moj pes je star eno leto, je mešanec z nemškim ovčarjem. Imamo ga noter, je zdrav in vesel, hranimo ga z dobro briketirano hrano. Zadnjič je tekaj zunaj in se na polno igral s sosedovim psom. Nato smo šli k sosedu na kavo, on v hiši močno kuri in je kar vroče. In tam je naš kuža doživel kot nekakšen epileptičen napad, slinil se je, tresel. Čez nekaj minut je bilo v redu. Od tega je že kakšen mesec in je z njim vse v redu. Menite, da je bila kriva močna temperaturna sprememba? Kdaj bi morali obiskati veterinarja? Hvala za odgovor.

Odgovarja Vice Zaninović, dr. vet. med., Prva-K klinika za male živali

Pozdravljeni!
Tresavica in slinjenje sta lahko znaka epileptičnega napada, ni pa epilepsija edini možen vzrok. Poleg tega epilepsija ni bolezen, temveč simptom različnih obolenj. Glede na to, da od opisanega napada en mesec ni imel nobenih težav, svetujem, da s pregledom počakate. V primeru ponovitve napada ali kakršnihkoli bolezenskih znakov, svetujem opraviti nevrološki in internistični pregled.  
Lep pozdrav.