Slovenija
25 ogledov

Epilog lisičenja

Lisice Dusko Marusic/PIXSELL
Redarji. Vodja redarjev se je izognil menjavi.

Šefu ljubljanskih mestnih redarjev Andreju Oraču naj bi grozila razrešitev s funkcije, so neuradno opozorili poznavalci dogajanja na Mestni občini Ljubljana (MOL). Na MOL so to že zanikali.

Orača naj bi zamenjal Roman Fortuna, eden od njegovih najtesnejših sodelavcev, ki na redarstvu vodi enega od oddelkov. Na redarstvu odgovarjajo, da “razen posameznih primerov, kjer gre za neizpolnjevanje obveznosti iz pogodb o zaposlitvi, ni predvideno, da bi na redarstvu kogarkoli menjali”.

Vodstvo na MOL naj bi, neuradno, na delovanje redarstva in domnevne napake pri vodenju postalo pozorno ob nedavnem lisičenju in kaznovanju vseh napačno parkiranih vozil okoli dvorane Stožice med koncertom skupine Il Divo.

Naročeno lisičenje

Poznavalci ocenjujejo, da je bila za vodstvo MOL sicer nesprejemljiva odločitev, da se kaznuje in olisiči vse brez izjem. Predvsem zato, ker naj bi se za to odločili načrtno že nekaj dni pred dogodkom. Kljub temu na MOL pravijo, da Orača zaradi tega ne bo doletel disciplinski postopek, saj, “postopek zoper vodjo mestnega redarstva ni predviden”. Na dogodku naj bi se za kaznovanje vseh, neuradno, odločil eden od Oračevih podrejenih, ki je takrat delal kot vodja redarjev, ki so kaznovali okoli Stožic.

Komentarjev 2
  • LJ24 16:55 08.oktober 2012.

    Ne bi bilo slabo, če bi jih kar ukinili! Namnožili so se kot gobe poo dežju, edini cilj pa je zagotoviti čim večji priliv sredstev v proračun MOL-a, ker je nekdo pač porabil ves denar pa zadolžil se do iznemoglosti, ...prikaži več in še bogsigavedi koliko vtaknil v svoj žep!

  • Trsten 13:38 08.oktober 2012.

    Ta banda MOLovska je vsa skorumpirana. Nobenemu se ne bo nič zgodilo.