Šport
20 ogledov

Epski preobrat Hercogove, Rola naprej

polona hercog EPA
Najboljša slovenska teniška igralca ta teden nastopata na turnirju v Washingtonu.

Mariborčanka Polona Hercog je uvodnem krogu premagala svojo tekmico, Izraelko Julio Glushko, po daljšem času pa je bil uspešen tudi Ptujčan Blaž Rola, ki je ugnal Američana Denisa Kudlo.

Hercogova je do enajste zmage v zadnjih šestnajstih dvobojih oziroma zadnjih dveh mesecih prišla nekoliko nenavadno. Po zmagi v prvem nizu s 6:2 je v drugem proti točno sto mest nižjeuvrščeni igralki zaostajala že z 0:5. A nato je dobila naslednjih sedem iger v nizu in se uvrstila v drugi krog, kjer jo čaka Romunka Irina Camelia Begu, 29. igralka na svetu.

Rola - fantje se merijo za nagradni sklad v višini 1,5 milijona dolarjev, dekleta za 250.000 USD - je v Washingtonu prekinil niz porazov v zadnjem mesecu.

Potem ko je v zadnjih treh mesecih nazadoval po lestvici ATP za trideset mest (124.), na zadnjih štirih turnirjih pa izpadel že v uvodnem nastopu, je tokrat po hudem boju in dveh urah in 22 minutah igre premagal 79. igralca sveta z 2:6, 6:4 in 7:6. V naslednje krogu ga čaka Argentinec Leonardo Mayer (35.).

WTA International (250.000 USD):

Polona Hercog (Slo) : Julia Glushko (Izr) 6:2, 7:5

ATP 500 (1,5 milijona USD):

Blaž Rola (Slo) : Denis Kudla (ZDA) 2:6, 6:4, 7:6 (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.