Svet
44 ogledov

Hrvati so si privoščili Erjavca

karl erjavec, Nik Rovan
Hrvaški Večernj list si je zaradi Erjavčevih neuradnih informacij o odločitvi arbitražnega sodišča za mejo med Slovenijo in Hrvaško privoščil slovenskega zunanjega ministra. Izjavo so celo označili za neumnost tedna.

"Če bo kdo kadarkoli napisal priročnik za ministre za zunanje zadeve, bi moral biti v rubriki "temu se obvezno izognite" primer slovenskega ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca," piše novinarka Večernjega lista Sandra Veljković.

Karl Erjavec je namreč na hrvaškem dvignil veliko prahu, potem, ko so tamkajšnji in tudi slovenski mediji povzeli izjavo Erjavca, ki je v pogovoru za eno od slovenskih regionalnih televizij dejal, da ima neuradne informacije o odločitvi arbitražnega sodišča za mejo med Slovenijo in Hrvaško in da bo arbitražno sodišče omogočilo Sloveniji stik z odprtim morjem. Slovensko Ministrstvo za zunanje zadeve je v izjavi slovenskim medijem pojasnilo, da je prišlo do napačne razlage in razumevanja intervjuja ministra Erjavca izpred nekaj tednov.

Novinarka Večernjega lista se sprašuje, kaj je slabše, če res ima informacije, ali jih nima. Vsekakor pa je afera prerasla v mednarodni spor. Prepričana je, da je Erjavec zakuhal nekaj, kar ne more več popraviti. Če bo odločitev sodišča v prid Hrvaške, potem bo izpadel lažnivec, če bo pripadla v korist Slovenije, bo vedno ostal sum, da odločitev ni bila sprejeta po profesionalnih merilih.

Komentarjev 13
  • Žurnalček 16:23 27.april 2015.

    Imajo oni vsaj 10.000 kretenoidnih idiotov , pa naj se z njimi zabavajo , če se upajo !

  • encijan 20:47 26.april 2015.

    Kolikor vidim, je JJ TVOJ! Kajti nobenega stavka nimaš brez tvojega ljubljenega!

  • dragec 16:42 26.april 2015.

    Roksa,pazi se pleško je prišel do vijagre, pazise, da te ne rokse