Slovenija
98 ogledov

Erjavec: Bojazni za nov migrantski val ni

begunci, makedojia EPA
Slovenski zunanji minister Karl Erjavec je dejal, da ni bojazni za nov migrantski val, saj Ankara ne bo spreminjala svoje migracijske politike.

Turški minister za zadeve EU Ömer Celik naj bi zagotovil, da bo Turčija še naprej izvajala migracijsko politiko na podlagi dogovora z EU. Na dvodnevnem neformalnem srečanju zunanjih ministrov EU v Bratislavi je bila glavna tema prav odnos z Ankaro po spodletelem vojaškem udaru v Turčiji. 

Vsi ministri so po Erjavčevih besedah izrazili stališče, da je treba pogovore s Turčijo nadaljevati. Ob tem so poudarili, da mora Turčija izpolnjevati pogoje, ki določajo članstvo v EU. Za nadaljevanje dialoga se je zavzela tudi turška stran, je dodal vodja slovenske diplomacije.

Erjavec je ob tem povedal, da bo nov korak v dialogu s Turčijo tudi obisk turškega zunanjega ministra Mevlüta Cavusogluja, s katerim se bo ob robu Blejskega strateškega foruma srečal v torek.

V okviru srečanja so se ministri sestali tudi z vodji diplomacij držav kandidatk za članstvo v EU, s katerimi so govorili o radikalizaciji na Zahodnem Balkanu. Ta bi namreč lahko prinesla dodatno destabilizacijo v soseščini EU. Zunanji minister je še poudaril pomen slovenske iniciative za boj proti terorizmu na Zahodnem Balkanu. 

 

 
Komentarjev 5
  • Žurnalček 18:03 04.september 2016.

    Če pa RRRRRRRRRRRR tako reče , potem ne bo samo val ampak POPLAVA beguncev . Se gre kdo staviti ?

  • Avatar praufo
    praufo 16:52 04.september 2016.

    kahla se spozna na vse, še najbolj pa na pralne stroje v hodnikih, zakon je tale naklčan, ampak večno pa ne bo, tako kot brača podobniki niso večni

  • Tupamaros 09:21 04.september 2016.

    Ko se bo ta pajac v vlogi zunanjega ministra, ki zauoa Turkom zbudil bomo že postali žep za migrante. Bebo se ne zaveda, da smo predpražnik zunanjega šengena.