Slovenija
27 ogledov

Erjavec povedal naravnost: Janša mora oditi

Janez Janša in Danilo Türk Benjamin Kovač
Prvak DeSUS Karl Erjavec je razblinil vsa vprašanja o stališču stranke glede usode premierja Janeza Janše - zahteva njegov odstop, sicer stranke ne bo več v koaliciji.

Vladna koalicija visi le še na natrgani nitki. Predsednik DeSUS Karl Erjavec je v oddaji Odmevi na TV Slovenija dejal, da zaradi poročila protikorupcijske komisije zanj pride v poštev le odstop predsednika SDS Janeza Janše z mesta premierja, saj so obtožbe glede zamolčanega premoženja prehude, da bi lahko še naprej vodil vlado.

Gorenak za premierja?

Da bi Janša res odstopil, sicer Erjavec dvomi, a tudi če bi se to zgodilo in bi koalicija nadaljevala delo z drugim premierom, za DeSUS ne bi bilo sprejemljivo vsako nadomestno ime. Tako bi imela stranka po njegovih besedah velike pomisleke, če bi denimo Janšo na položaju zamenjal sedanji notranji minister in strankarski kolega Vinko Gorenak.

Če Janša ne bo odstopil, pa bodo v Sloveniji predčasne volitve, saj bo koalicija razpadla, napoveduje Erjavec. Ne verjame namreč niti v tehnično vlado, ker po njegovem niti Janša niti prvak Pozitivne Slovenije in ljubljanski župan Zoran Janković, drugi "grešnik" iz poročila, ne pristajata nanjo. Zato je Erjavec prepričan, da so volitve najboljša rešitev za Slovenijo, na ponedeljkovi seji izvršenega odbora stranke pa bodo verjetno člani potrdili današnji poziv ljubljanskega mestnega odbora stranke, da morata svoja položaja zapustiti tako Janša kot Janković.

Erjavec sicer meni, da bi bila kriza zaradi razpada koalicije lahko precej hujša, če ne bi pred tedni že sprejeli proračuna za leto 2013 in pokojninske reforme.

Novakova sprašuje: Kaj sedaj pravijo strici

Tudi predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak priznava, da je tehnična vlada nerealna, hkrati pa je dejala, da so stranko pojasnila Janše le deloma zadovoljila, čeprav ima nekatere dvome tudi glede poročila Protikorupcijske komisije. Ob tem se je še vprašala, kaj glede Jankovićeve integritete sedaj pravijo France Bučar, Milan Kučan in ostali, ki so ga pred letom in pol z odmevnim prihodom v mestno hišo prosili, naj vstopi v politiko na državni ravni vodja nove stranke.

Komentarjev 53
  • feferon 15:49 14.januar 2013.

    Če dajo gor Gorenaka, je isto kot je bilo. To so marionete, ki ji vodi JJ. Samo ljudmilco poslušite, kako je pljuvala po Kučanu, pa ni imel nič zraven. Da bi pa pred svojim pragom pometali to pa ne. Spominja ...prikaži več me na ženske v .2svet. vojni, ki so v dolfiju videle nekakšno pop ikono. Isto je z njo in jj.

  • privat 11:28 14.januar 2013.

    začelo se je..in to je ne mogoče ustaviti!! ne glede na to če so prvega pod drobnogled vzeli JJ so to le prvi koraki...ogroženi so vsi ki so kradli ,lagali,zavajali ali bili na kak način povezani z roparji Slovenije...pa mirni ...prikaži več spanec..!! Mogoče pa že jutri je naslednji korak demokracije...

  • Kranjica 18:23 12.januar 2013.

    Dobro, odneham. Po vašem mišljenju bi se morali vsi strinjati s tem, kar je všeč eni politični opciji. Tega smo se morali držati v bivši državi in vsaj jaz imam tega dovolj.