Slovenija
36 ogledov

Erjavec spektakularno padel

Velenje turnir tenis VIP CUP Karl Erjavec Žurnal24 main
Po Delovi anketi po priljubljenosti med strankami še vedno vodi Pozitivna Slovenija (PS), sledita SDS in SD. Janševa vlada znova zabeležila najnižjo podporo.

Stranki DeSUS gre po raziskavi Dela vse slabše, enako tudi njenemu predsedniku Karlu Erjavcu, ki je zabeležil ogromen padec priljubljenosti. DeSUS-u je podpora od julija (2,9 odstotka) padla za 1,1 odstotne točke.

Sicer PS med političnimi strankami še vedno uživa največ podpore (18,6 odstotka), sledi ji SDS z enako podporo kot mesec prej (16,4 odstotka), a opazno nižjo kot mesece pred tem, ko je prejela 20,1 odstotka glasov anketiranih. Z majhnim zaostankom sledi SD (15 odstotkov). Četrta je SLS s polovico manj glasovi (7,4 odstotka). Medtem Državljanska lista precej zaostaja za njo (4,4 odstotka) in je v primerjavi s prejšnjim mesecem kar opazno padla – za 2,8 odstotne točke. NSi je šesta s 4,2 odstotka glasov, a vsak mesec beleži več podpore (julija 3,7 odstotka, junija 3,5).

Nad Janševo vlado vsakič večje nezadovoljstvo

Delo vlade Janeza Janše je v anketi Dela pozitivno ocenila le četrtina anketirancev in je bila spet deležna več negativnih kot pozitivnih mnenj. Njeno delo so vprašani ta mesec ocenili še slabše kot prejšnjikrat oziroma najslabše doslej.

Državni zbor so anketirani ta mesec ocenili nekoliko bolje kot vlado, tudi temu pa mu zadnje pol leta podpora državljanov pada.

Komentarjev 23
  • jose3 11:42 09.september 2012.

    Stojanka, vlada je bila demokratično izvoljena.

  • jose3 11:39 09.september 2012.

    Politični utrip je meril Dejan Karba.

  • sintesi 17:44 14.avgust 2012.

    si pa vzameš časa za komentarje, pa replike.....tko da visi ti bolj kaj drugega