Slovenija
58 ogledov

Erjavec tako ne more delati

Na ministrstvu za zunanje zadeve se sprašujejo, kako bi na njihovo ministrstvo n Žurnal24 main
Na ministrstvu za zunanje zadeve so izrazili skrb zaradi ponavljajočega se zmanjševanja proračuna ministrstva.

Pri tem ministrstvo opozarja, da "smo prišli do točke, ko je lahko zaradi drastičnega krčenja proračunskih sredstev oteženo izvajanje slovenske zunanje politike in še zlasti delovanje v mednarodnih organizacijah".

Na MZZ so opozorili, da se njihov proračun vztrajno krči že od leta 2009. Kljub temu si bo ministrstvo s svojo diplomatsko in konzularno mrežo "prizadevalo, da tudi v spremenjenih finančnih okoliščinah izvaja svojo temeljno državotvorno funkcijo v skladu z zunanjepolitičnimi interesi in cilji Slovenije".

MZZ je že doslej izvedel vrsto varčevalnih ukrepov, predvsem v smeri znižanja stroškov in racionalizacije delovnega procesa. "Tako so bile znižane plače, ukinjeni dodatki uslužbencem, delovnih mest ob upokojitvah nismo nadomestili, premestitve diplomatov v tujino smo izvajali z zamikom," poudarjajo.

Ukinili 17 oddelkov

Z reorganizacijo ministrstva so tudi ukinili šest zasedenih delovnih mest iz finančno-poslovnih razlogov, ukinili so tudi 17 oddelkov in eno službo. Službena potovanja diplomatov so zmanjšana na minimum, dodajajo.

V letih 2012-2013 je bilo ob tem zaprtih sedem diplomatskih predstavništev Slovenije v tujini in na ta način ukinjenih enajst zasedenih delovnih mest v tujini. Izvedene so bile selitve iz najetih poslovnih prostorov v poslovne prostore, ki so last države.

"S predlaganim proračunom so - ob zavedanju o javnofinančnih razmerah - dejavnosti slovenskega zunanjega ministrstva postavljene na točko, ko potrebna temeljita razprava o redefiniciji slovenske zunanje politike," so še opo

Komentarjev 1
  • bingbong 19:58 27.september 2013.

    jaz bi vas ukinil v celoti, ker od vas ni nobene koristi. Tistih par nujno potrebnih bi priključil v policijsko ministrstvo PreViranta.