Slovenija
28 ogledov

Erjavec za predsednika DZ ali komisarja?

Karel Erjavec Saša Despot
Prvak DeSUS Karl Erjavec je po koalicijskih pogajanjih s SMC povedal, da bo predvidoma kandidat za predsednika DZ.

"Tako je dogovorjeno, a se s podpisom koalicijske pogodbe to lahko še spremeni," pravi Erjavec, ki si želi široko koalicijo, v kateri bi bili tako SD kot NSi.

Po Erjavčevih besedah je dogovorjeno, da DeSUS kot druga najmočnejša stranka v koaliciji dobi mesto predsednika DZ; na neformalnih pogovorih sta se s Cerarjem dogovorila, da bo kandidat za to mesto prav Erjavec. Ta sicer poudarja, da je potrebno počakati do petkove ustanovne seje DZ. V petek zjutraj bo tudi izvršni odbor DeSUS obravnaval potek koalicijskih pogajanj in koalicijsko pogodbo ter razdelitev mest v sklopu koalicijske pogodbe.

Erjavec je sicer pred dnevi zatrdil, da ga mesto predsednika DZ ne zanima. A je danes glede tega pojasnil, da v politiki pač "ne odločaš sam". Zaveda se, kot je dejal, da bo vodenje prve seje DZ zelo odgovorno, zlasti zaradi "posebnih okoliščin, ko bo šlo za potrjevanje mandatov".

Kandidat za komisarja

Karla Erjavca med drugim omenjajo tudi kot kandidata za evropskega komisarja. Danes je potrdil, da imajo namigi realno osnovo, "zlasti ko gre za področje širitve". Pojasnil je, da je v minulih mesecih tudi iz Bruslja prejel namige v tej smeri, a po njegovih besedah to ne pomeni, da je s tem podan že konkreten predlog.

O tem bo odločala vlada, ob čemer Erjavec izpostavlja, da bi bil dober širši konsenz. Dejal je še, da se z izbiro kandidata mudi. O tem se sicer s predstavniki SMC niso pogovarjali.

 

Komentarjev 4
  • Žvižgač 21:53 29.julij 2014.

    Kaj se čudite, saj bo po funkciji nadomeščal Pahorja in ne bo nič falil, počel bo iste neumnosti. Upokojenci bravo, kar podaljšujte mandate temu parazitu slovenske družbe in ne se čuditi, če boste imeli 200 eur penzije. In prav je ...prikaži več tako ne smete imeti niti za benzin ali avtobusno karto za priti na volitve.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 20:16 29.julij 2014.

    No,zdaj se vidi zakaj je rabil upokojence.Bog je prvo sebi brado stvoro.

  • Žurnalček 15:57 29.julij 2014.

    TA državni škodljivec No 1 . bi za sedenje na stolčku , tudi z Hitlerjem šel v španovijo !