Slovenija
64 ogledov

Erjavec zaradi neprimernih izjav dobil rumeni karton

Karl Erjavec EPA
Haaško arbitražno sodišče, ki rešuje spor o meji med Hrvaško in Slovenijo, je opozorilo slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca, naj se vzdrži komentarjev glede delovanja in odločitve sodišča, danes poroča Večernji list.

Pisno opozorilo naj bi iz Haaga prišlo zaradi izjave, ki jo je Erjavec konec marca dal v intervjuju za velenjsko regionalno televizijo VTV.

"Po informacijah, ki jih imam jaz, ki so sicer zelo neformalne, tudi na podlagi nekih občutkov, ki jih ima naša odvetniška skupina, ki je sestavljena iz najbolj uglednih svetovnih pravnikov za pomorsko pravo, nekako imamo nek optimizem, da bo arbitražno sodišče določilo ta stik z odprtim morjem," je dejal Erjavec.

Na Erjavčevo izjavo se je s pismom arbitražnemu sodišču konec aprila odzvalo hrvaško zunanje ministrstvo, ki je opozorilo, da to niso bili prvi Erjavčevi neprimerni komentarji, je danes spomnil Večernji list.

Sprejeli so hrvaške pripombe

Kot so izvedeli pri zagrebškem časniku, je arbitražno sodišče odgovorilo tako Zagrebu kot Ljubljani ter potrdilo, da so sprejeli hrvaške pripombe. Poudarili so, da zahtevajo zadržanost glede postopkov ali izjav, ki lahko intenzivirajo spor ali ogrozijo delovanje sodišča. Komentarje in ugibanja o odločitvi sta dajala tako Erjavec kot Drenikova, poudarja Večernji list.

"Kljub temu se zdi, da opozorilo za Erjavca ni bilo dovolj. Pred dvema dnevoma je zatrdil, da se pričakovanjem navkljub, da bi sodba bila lahko objavljena sredi leta, lahko zgodi, da bo odločitev sprejeta po parlamentarnih volitvah a Hrvaškem," navaja časnik.

Dodaja, da pravni strokovnjaki niso sploh želeli komentirati zadnje Erjavčeve izjave, ker so ocenili, da je absurdna.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 6
  • francl12 15:44 19.junij 2015.

    voluhar, ki že desetletja živi na naš račun!

  • dragec 15:27 19.junij 2015.

    Misliš šiptar, to je Jašar Jašari (JJ)

  • dragec 15:03 19.junij 2015.

    kaj pa J&J