Slovenija
18 ogledov

Erjavec zlorabe veleposlanice označil za "milni mehurček"

Karel Erjavec Saša Despot
Karl Erjavec je prepričan, da so zlorabe službenih kartic in poneverba pet tisoč evrov milni mehurček.

Zunanji minister Karl Erjavec je danes pred sejo vlade na Brdu pri Kranju ponovno komentiral očitke, da ni ukrepal proti veleposlanici v Parizu Veroniki Stabej zaradi nepravilnosti, ki jih je odkril nadzor veleposlaništva. Ponovil je, da je to stara zgodba in da so ukrepali, in sicer so veleposlanici skrajšali mandat.

Spreneveda se, zakaj se je zadeva v javnosti pojavila šele zdaj

Po njegovih besedah je zanimivo, da se ti očitki pojavljajo ravno sedaj. "Očitno imajo nekateri interes zrušiti ministra za zunanje zadeve," je še dejal Erjavec. Očitki so se sicer pojavili šele zdaj, ker ministrstvo za zunanje zadeve novinarju ni bilo pripravljeno razkriti poročila nadzornikov in je to storilo šele na zahtevo informacijske pooblaščenke, ki je o novinarjevi pritožbi odločala več mesecev. 

"Ta zadeva v Parizu je mehurček," je pristavil. Na ministra Erjavca sicer letijo očitki, da naj bi zavestno opustil ovadbo Stabejeve. "Ne morem jaz ovaditi ovadene," je dejal Erjavec. Na policiji je namreč že bila anonimna ovadba zoper Stabejevo, za anonimno ovadbo pa naj bi se po poročanju MMC najbrž odločili nadzorniki, ki jih je jezila Erjavčeva odločitev, da Stabejeve ne ovadi. 

Stabejeva je sicer zlorabila službene kartice in vozila, bila neupravičeno in nenapovedano odsotna iz države, poneverila ček in si prilastila pet tisoč evrov, nato pa, da bi vse to prikrila, najverjetneje ponarejala tudi listine. 

Edina kazen za Stabejevo je bilo opozorilo in za 11 mesecev skrajšan mandat, tako da se iz Pariza poslavlja čez nekaj dni. Veleposlanica je še zdaj, ker je pred dvema tednoma potekal obisk premierja Mira Cerarja pri francoskemu predsedniku Francoisu Hollandu in se je Erjavcu zdelo prav, da Stabejeva poskrbi za ta obisk. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • dragec 13:07 30.julij 2015.

    Karrrrel odstopi in končaj z izsiljevanjem. DESUS in upokojenci te ne potrebujejo.

  • Avatar čavez
    čavez 11:29 30.julij 2015.

    Navaden smrtnik je državi dolžan 20 evrov mu oblast kožo sleče, oni pa kradejo in kradejo je pa samo majhen milni mehurček in zgodi se nič.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:48 30.julij 2015.

    seveda je za njega korupcija hec ki ga ne jemlje resno.