Šport > Nogomet
31 ogledov

Barcelona našla novega trenerja

Ernesto Valverde EPA
Trener Ernesto Valverde je zapustil trenerski položaj pri Athleticu iz Bilbaa, je baskovski klub potrdil v torek zvečer, v upanju, da bo sedel na trenerski stolček pri katalonskem velikanu Barceloni, pišejo španski mediji.

Triinpetdesetletni Ernesto Valverde je prvi kandidat na seznamu za naslednika Luisa Enriqueja, ki je že marca sporočil, da zaradi velikih pritiskov ne bo nadaljeval trenerskega dela pri Barceloni.

Barcelona letos ni osvojila naslova prvaka v španskem prvenstvu, ampak je končala na drugem mestu, v soboto pa jo čaka še finale španskega kraljevega pokala proti Alavesu. Luis Enrique je v treh sezonah pri Barceloni s klubom osvojil osem naslovov.

Valverde, ki je igral za Barcelono med letoma 1988 in 1990, bo svojo odločitev o koncu dela pri Athleticu sporočil danes na novinarski konferenci skupaj s predsednikom kluba Josujem Urrutio.

Valverde je bil na čelu baskovskega kluba štiri sezone, v tem času pa je osvojil eno lovoriko - španski superpokal po zmagi nad Barcelono leta 2015.

Španski mediji poročajo, da naj bi pri Barceloni že v ponedeljek imenovali Valverdeja za novega trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.