Šport > Nogomet
54 ogledov

United potrdil dogovor za Mato, ovira le še pregled

 chelsea fa pokal derby county michael essien Reuters
Manchester United je v petek zvečer potrdil dogovor za prestop Juana Mate iz Chelseaja. Vezist Chelseaja Michael Essien že v Milanu. Roma: Miralem Pjanić ni naprodaj.

"MUFC je dosegel dogovor s Chelseajem za prestop Juana Mate za rekordni klubski znesek," je neizbežni prihod Juana Mate na Old Trafford njegov novi klub Manchester United v petek pozno zvečer potrdil prek računa na Twitterju.

Pred prestopom v zadnjih dveh sezonah najboljšega posameznika Chelseaja (po izboru navijačev), bo moral španski reprezentant opraviti še zdravniški pregled in predstaviti svoje osebne zahteve, so dodali pri Unitedu.

Dražji od Berbatova

Modri, katere je Mata za slabih 30 milijonov evrov leta 2011 okrepil iz Valencie, naj bi po prvotnih ocenah prejeli okrog 37 milijonov funtov (45,2 milijona evrov) za napadalnega vezista, ki se pod Joséjem Mourinhom ni znašel tako dobro kot pod prejšnjmi strategi.

25-letnik bo na Old Traffordu podrl prestopni rekord iz leta 2008, ko je klub za 30,75 milijona funtov okrepil bolgarski napadalec Dimitar Berbatov. Debitiral bi lahko že na torkovi ligaški tekmi s Cardiff Cityjem, ko se bo na "gledališče sanj" prvič kot trener Valižanov vrnil nekdanji napadalec rdečih vragov Ole Gunnar Solskjær.

Kje bo igral?

Mati se je bo tako očitno izpolnila želja, da bo v letu svetovnega prvenstva redno igral, potem ko ga Mourinho ni videl kot člana prve postave, kjer so v postavitvi 4-2-3-1 priložnost vedno znova dobivali Oscar, Willian in Eden Hazard.

Eden izmed strelcev za Španijo v finalu Eura 2012 in član ekipe, ki je prvič stopila na svetovni prestol dve leti prej, bo na Old Traffordu pomagal popraviti razpoloženje, ki se je še poslabšalo z nedavnim izpadom iz ligaškega pokala, ekipi Davida Moyesa pa bo prinesel nekaj prepotrebne ustvarjalnosti v napadu.

Dvome ob prestopu Španca je sicer že izrazil nekdanji član Uniteda in zdaj cenjeni strokovni komentator televizije Sky Sports Gary Neville, ki meni, da se Asturijec ne sklada s tradicionalno podobo nogometašev rdečih vragov, njegov morebitni prihod pa bi ob zdravih Robinu van Persieju in Waynu Rooneyju verjetno pomenil, da bi slednji poleti zapustil klub (lovi ga prav Chelsea), dodaja Neville.

Essien prvo darilo Seedorfu

"Ravnokar je dopolnil 31 let, v svojem življenjepisu pa ima med drugim državne naslove in naslov v Ligi prvakov ter zmage z reprezentanco Gane. Michaela Essiena to popoldne pričakujemo v mestu," je prek uradne spletne strani sporočil AC Milan, ki je pozdravil prihod ganskega vezista Michaela Essiena.

Pjanić Tomović AS Roma Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Mediji poročajo, da bo dolgoletni član Chelseaja, ki je lani na posoji igral v Real Madridu pod vodstvom trenutnega stratega modrih in svojega "očeta" Joséja Mourinha, podpisal pogodbo do junija 2015.

31-letni Ganec se s Stamford Bridga poslavlja po tem, ko je v klub prišel leta 2005 in s "penzionerji" osvojil Ligo prvakov, dva angleška naslova in pokal FA. Essien je prva okrepitev Milana po prihodu novega trenerja Clarenca Seedorfa.

Blanc: "Tarči Pjanič in Cabaye"

Nekaj sto kilometrov južneje AS Roma sporoča, da njen navdahnjeni bosansko-hercegovski vezist Miralem Pjanić ni naprodaj. "Mali Princ" je bojda postal resna tarča bogatega Paris Saint-Germaina, ki se zanima za usluge nekdanjega člana Lyona, njegovim čarom pa je podlegla tudi Barcelona.

"Roma bi rada poudarila, da ne potekajo nobena pogajanja o odhodu Miralema Pjanića," so pri sinovih volkulje zapisali na svojem uradnem računu na Twitterju. Kot možno okrepitev ga je omenil kar trener PSG Laurent Blanc.

"Ja, Pjanić je zanimiv. Lahko bi bil dobra alternativa (vezistu Newcastle Uniteda Yohanu) Cabayu. Oba sta tarči PSG, sta zelo tehnična igralca, ki imata enak profil. Če bo v tem prestopnem roku prišel vezist, potem bom zelo srečen," je na petkovi novinarski konferenci dejal Blanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.