Šport
84 ogledov

Čehinja nasledila Tino, Ilko in Katjo

Ester Ledecka EPA
Znana je prejemnica letošnje že 21. po vrsti nagrade Mattea Baumgartna.

Nagrada Mattea Baumgartna gre letos v roke češki deskarki na snegu in smučarki Ester Ledecki. Gre za priznanje za športne talente v zimskih športih, ki najbolje združujejo vrhunske športne dosežke in uspešno šolanje. Omenjeno nagrado sta dobili tudi Tina Maze in Ilka Štuhec.

Lani je omenjena nagrada pripadla slovenski smučarski skakalki Katji Požun, ki ji je kot zmagovalki izbora pripadla denarna nagrada v višini 3000 evrov.

Nagrado podeljuje italijanska družina Baumgarten vsako leto v spomin na preminulega sina, v sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo (Fis), fundacijo Pro Valtellina in klubom Lions iz Bormia. Za nagrado se lahko potegujejo tekmovalci in tekmovalke iz šestih olimpijskih disciplin pod okriljem zveze Fis.

Matteo Baumgarten je bil nadarjen alpski smučar in hkrati vzoren študent. Leta 1996 se je smrtno ponesrečil v avtomobilski nesreči, njegova družina pa je v njegov spomin začela podeljevati nagrado, ki jo prejme tekmovalec ali tekmovalka, ki je uspešen tako na tekmovanjih kot tudi pri študiju.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.