Šport > Moto športi
56 ogledov

Etapna zmaga Despresu, Stanovnik 23.

Cyril Despres. Reuters
Francoz Cyril Despres (Yamaha) je zmagovalec 12. etape vzdržljivostnega relija Dakar.

Na preizkušnji od El Salvadorja do La Serene v Čilu je edini preostali slovenski udeleženec dirke Miran Stanovnik (KTM) osvojil 23. mesto, skupno je po neuradnih podatkih na 27. mestu.

Despres je danes za dve minuti prehitel Španca Marca Como (KTM), tretji je bil Francoz Olivier Pain (Yamaha). Stanovnik je zaostal 50 minut, skupno pa je prvi Coma s slabima dvema urama prednosti pred rojakom Jordijem Viladomo (KTM), tretji je Pain. Stanovnik ima na 27. mestu 11 ur zaostanka.

Med avtomobilisti pa je Stephane Peterhansel po predzadnji etapi prevzel vodstvo, potem ko je premagal Katarca Nasserja Al-Attiyaha in za dobrih pet minut doslej vodilnega Španca Nanija Romo. Skupno ima Francoz zdaj 26 sekund naskoka pred tekmecema, Roma je drugi, Katarec pa tretji, s tem pa skorajda zagotovljeno šesto zmago med avtomobilisti in 12. na relijih Dakar, saj naj bi v njihovi ekipi, vsi trije vozijo Minije, ukazali, da ostanejo na mestih, ki jih imajo zdaj, tudi na sobotni zadnji etapi s ciljem v Valparaisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.