Slovenija
78 ogledov

EU toži Slovenijo, grozi visoka kazen

Evropska komisija toži Poljsko in Slovenijo pred Sodiščem EU, ker v svojo nacionalno zakonodajo nista prenesli evropske zakonodaje na področju recikliranja odpadne električne in elektronske opreme.

Namen omenjenih predpisov Evropske unije, ki naj bi bili preneseni v nacionalno zakonodajo do 14. februarja lani je preprečiti ali zmanjšati negativne vplive na okolje, ki izhajajo iz hitro naraščajoče količine tovrstnih odpadkov.

Predpisi posodabljajo prejšnjo direktivo o odpadni električni in elektronski opremi in vključujejo več novih ali bistveno spremenjenih določb. Ne ena ne druga izmed omenjenih držav članic pa ni sprejela nobene od teh novih oz. bistveno spremenjenih določb.

Za Slovenijo Komisija Sodišču predlaga, naj ji naloži denarno kazen v višini 8.408,4 evrov za vsak dan, dokler zakonodaja ni sprejeta.

Komentarjev 9
  • Ferluci 09:27 01.maj 2015.

    Ne seri s tem Balkanom. Težava je v tem, da imamo pri nas čedalje več balkancev. To bi pa že lahko vedel, dovolj si star.

  • zdrej 09:28 30.april 2015.

    Tako je, od tistih ta starih je treba zahtevate od vsakega po 8k €.

  • mb 07:51 30.april 2015.

    Jebe se državi . Plačamo davkoplačevalci. Bo pač manj denarja za socialo, šolstvo in še kaj.Če bo to kazen plačali poslanci ( in bivši poslanci ) , ministri in predCednik vlade ( ter predhodnja generacija te ekipa ) iz ...prikaži večz svojega žepa pa bi bilo nekaj drugega