Šport
94 ogledov

AC/DC uničili marsejsko igrišče

Stade Velodrome Marseille Francija Albanija EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je izrekla nekaj kritik glede kakovosti zelenic na evropskem prvenstvu v Franciji.

Tekme Eura 2016 gosti deset stadionov, tri igrišča pa je zaradi posledic dežja in drugih razlogov doletela kritika Evropske nogometne zveze.

Direktor turnirja Martin Kallen je dejal, da je najbolj prizadeta zelenica na stadionu Vélodrome v Marseillu, v najboljšem stanju pa nista niti igrišči na Stade de Franceu v Saint-Denisu in na stadionu Pierre-Mauroy Lillu. Ob slabem vremenu so za slabšo kakovost zelenic krivi tudi nešportni dogodki.

Trava se ni dovolj ukoreninila

"Ne moremo biti zadovoljni z nekaterimi igrišči. Lahko bi bilo bolje. Imamo nekaj težav in se jih trudimo odpraviti," je dejal Kallen. Selektor Francije Didier Dechamps je marsejsko zelenico po zmagi nad Albanijo označil za katastrofalno.

Tam so prejšnji mesec koncertirali legendarni rokerji AC/DC. Kallen je pojasnil, da so podlago sicer zamenjali, a da slabo vreme ni dovolilo, da bi se trava dovolj ukoreninila.

Prav tako nova streha omejuje sončno svetlobo in veter, ki bi sušil podlago. Kallen je še dejal, da ne bodo še enkrat zamenjali podlage, to bodo storili le, če se bo vse skupaj zelo poslabšalo.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.