Šport
88 ogledov

Mojstrovina za pariško slavje Hrvatov

Luka Modrić Hrvaška Turčija Euro 2016
1/11
EPA
Uvodno srečanje skupine D sta na Parku princev odigrali reprezentanci Turčije in Hrvaške, z golom Luke Modrića ob koncu prvega polčasa so slavili naši južni sosedi (1:0).

Na tekmi med Turčijo in Hrvaško za red skrbi več kot 1500 policistov, kar je 300 več kot na tekmi med Rusi in Angleži. A ozračje pred srečanjem ni bilo niti približno tako naelektreno, turški navijači so ob srečanju s hrvaškimi kolegi v Parizu slednjim celo zaploskali.

Turki in Hrvati so se sicer srečali v četrtfinalu Eura 2008, ko so "kockasti" v 119. minuti povedli, na koncu pa po enajstmetrovkah ostali praznih rok. Tokrat so varovanci Anteja Čačića vrnili udarec in se postavili v odlično pozicijo za nadaljevanje turnirja.

V skupini D poleg Turčije in Hrvaške nastopata še reprezentanci Španije in Češke, ki bosta medsebojno tekmo odigrali v zgodnjem ponedeljkovem popoldnevu.

Izjemen gol dovolj za tri točke

Začetek tekme je bil živahen z obeh strani, vzdušje na stadionu prav tako. Nekaj obetavnih napadov se je končalo brez nevarnejšega strela, po zadetku v turški mreži pa je prvič zadišalo v 17. minuti, ko Mario Mandžukić v kazenskem prostoru ni prišel do konkretnega udarca. Malce kasneje je Ivan Perišić s predložkom našel soigralca iz Interja Marcela Brozovića, ta z glavo ni mogel natančno zaključiti.

V 28. minuti je imel po posredovanju vratarja Volkana Babacana priložnost Milan Badelj, toda nastreljal je prav turškega čuvaja mreže. Minuto kasneje so prvič resneje zapretili tudi Turki: po predložku z desne je iz bližine poskusil Ozan Tufan, Danijel Subašić pa je bil na pravem mestu.

V 41. minuti pa je zablestel Luka Modrić. Visoko odbito žogo je pričakal 25 metrov od vrat, z volejem sprožil iz prve in žogo mojstrsko pospravil v spodnji kot vrat. Turki so skušali odgovoriti še pred koncem prvega polčasa, toda branilec Hakan Balta je po kotu z glavo meril mimo gola.

Na začetku drugega polčasa so Turki zapretili z volejem Volkana Sena, žoga je končala v obrambnem bloku. Na drugi strani je Ivan Rakitić našel Mandžukića, Babacan je bil na pravem mestu. V 51. minuti so imeli Hrvati na voljo prosti strel iz nevarnega položaja, Darijo Srna je z 20 metrov zadel prečko. Slednji je imel v 55. minuti še lepšo priložnost, po odbiti žogi je z 10 metrov nameril mimo gola.

Hrvati so bili še naprej nevarnejši in v 61. minuti si je Brozović dobro pripravil strel z desne, nameril pa malce previsoko. Sredi nadaljevanja je po levi prodrl Perišić in ostro podal pred gol, tam je Brozović za las zamudil. Novo zaključno žogo so imeli Hrvati v 72. minuti, ko je Perišić z glavo zatresel prečko. Nato je Babacan ubranil še en poskus Brozovića, tokrat z glavo.

V 82. minuti je Subašića s prostega strela preizkusil Caner Erkin, nato pa so se Turki osredotočili na dolge žoge. Hrvatom se je ponujalo ogromno prostora in Babacan je še enkrat več svojo ekipo obdržal v igri, tokrat po akciji Perišića.

Ob koncu tekme so Turki skušali na silo priti do izenačenja, toda do pravega udarca niso prišli in tri točke so vknjižili "kockasti".

Euro 2016, skupina D (1. kolo):

Turčija - Hrvaška 0:1 (0:1)
Modrić 41.

Ponedeljek ob 15.00:
Španija - Češka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.