Šport
11 ogledov

"53 točk ob polčasu za dosmrtno ječo"

Dino Murić Anže Petkovšek
"Premagali smo odlično vodeno ekipo, ki premore obilo talenta, tako da smo lahko zadovoljni. Kljub zaostanku ob polčasu smo se izvlekli," si je po koncu sinočnjega dvoboja proti Union Olimpija oddahnil trener Bayerna Svetislav Pešić.

Trofejni srbski trener Svetislav Pešić, ki se med drugim lahko pohvali z naslovom svetovnega prvaka in dvema zlatima medaljama na evropskih prvenstvih ter številnimi klubskimi lovorikami, je v uvodnih 20-ih minutah sinočnjega dvoboja v Stožicah preživljal težke trenutke. Njegovi košarkarji so s slabo obrambo dovolili Ljubljančanom, da v prvem polčasu dosežejo več kot 50 točk in si priigrajo lepo prednost. 

Marinović je bil glavna tarča

"53 prejetih točk v prvem polčasu ni za ječo, temveč za dosmrtno ječo," je za uvod v tiskovno konferenco v svojem slogu pojasnil Pešić, ki je bil bistveno bolj zadovoljen z nadaljevanjem: "Še enkrat več se je potrdilo dejstvo, da najboljše rezultate dosegajo ekipe, ki garajo v obrambi in skačejo pod obema obročema. Na podoben način smo ugnali tudi Bamberg v gosteh, čeprav končna razlika morda ni bila realna. Tudi tokrat smo morda zmagali s previsoko razliko." 65-letni strateg je razkril, kdo je bil glavna tarča njegovih branilcev: "Skozi celotno srečanje smo napadali Marinovića, ki je vodja moštva na parketu, in ga na ta način utrudili."

Za konec svojega monologa pred predstavniki sedme sile je Pešić dodal še nekaj hvalospevov na račun ljubljanskih košarkarjev: "Vemo, da nas na povratni tekmi proti Union Olimpiji čaka težko delo. Če bodo Ljubljančani nadaljevali v takšnem slogu, se lahko nadejajo uvrstitvi v končnico regionalne lige, morda pa lahko napadajo tudi napredovanje v Eurocupu."

V končnici izgubili samozavest

Trener Olimpije Aleš Pipan je bil pričakovano razočaran: "Zgolj en dober polčas je premalo, da se premaga ekipo kot je Bayern. V prvem polčasu smo zaradi dobrega skoka in meta držali pozitiven rezultat. V drugem polčasu smo prikazali predvsem drugačno igro, saj smo slabo skakali in met se nam je ustavil. Izgubili smo samozavest in posledično tudi nismo več odigrali po globini. Izkušeni gostje so to izkoristili in povedli ter tudi naredili višjo razliko. Imeli smo priložnost, da naredimo preobrat, prišli smo do treh točk zaostanka, a kaj več nismo uspeli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.