Slovenija
26 ogledov

Evakuirali osnovno šolo

Prazna učilnica
1/5
Shuttestock
Nekaj minut po 8. uri so v okolici Osnovne šole Pod goro v Slovenskih Konjicah zaznali sproščanje nevarnih plinov, zaradi česar so takoj v celoti evakuirali učence in zaposlene. Pouk že poteka normalno.

Po besedah ravnateljice Darje Ravnik pa so evakuacijo že zaključili, saj so ugotovili, da do uhajanja plina ni prišlo pri njih.

Otroci na varnem

"Kmalu po začetku pouka smo na šoli zavohali plin. Takoj smo evakuirali učence ter obvestili policijo in gasilce. O tem smo prav tako obvestili sosednje stavbe, kjer so povedali, da so tudi sami zaznali vonj po plinu. Učenci so na varnem, starši pa so bili preko lokalnih medijev obveščeni, da je bila na šoli izvedena evakuacija," je kmalu po evakuaciji povedala Ravnikova.

Testirali naprave in uporabili t. i. smrdljivca

Kot je pojasnil vodja intervencije Ernest Hlastec, so ugotovili, da so predstavniki Istrabenza plinov v enem od konjiških podjetij izvajali testiranje naprav in čistili usedline plina, kar je povzročilo močnejši vonj po delu mesta.

Za slednjega je kriv dodatek k plinu, t. i. smrdljivec, ki delavcem pomaga pri njihovem delu. Za človeka ni škodljiv, vendar je Hlastec dodal, da bi bilo dobro, da bi izvajalec del o svojem početju prej obvestil pristojne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.