• Tor 15 do 27 °C
  • Sre 17 do 26 °C
  • Čet 15 do 26 °C
več na vreme.net

Narasla voda

1 komentar

Evakuirani se vračajo pod jez Oroville

Lokalne oblasti so v torek preklicale ukaz o evakuaciji prebivalstva pod jezom Oroville v Kaliforniji severno od Sacramenta, ki je v nedeljo prizadel 200.000 ljudi.

STA, I. H. / Oroville

Inženirji so skoraj povsem prepričani, da bo jez vzdržal in ne bo prišlo do katastrofe, vendar pa opozorilo pred možno novo evakuacijo še velja.

PREBERITE ŠE:

Okoli 200.000 prebivalcev območja južno od jezu so evakuirali, ker so neurja napolnila akumulacijsko jezero in inženirji so se bali, da normalne zmogljivosti izpuščanja vode iz jezu več ne bodo zadostovale in bo potrebno poplaviti območje ali pa bo prišlo do katastrofalnih poplav po zrušitvi jezu. Še posebej zato, ker se Orovillu znova približuje deževje.

V torek je postalo jasno, da dežja ne bo veliko, voda pa trenutno iz jezera teče hitreje, kot se steka vanj. Od nedelje se je gladina jezera za z 235 metri najvišjim jezom v ZDA spustila za 3,5 metra. Ker je najhujše za zdaj mimo, so ljudem dovolili vrnitev na domove, vendar pa z opozorilom, naj bodo pripravljeni za vsak primer, da znova hitro spakirajo kovčke.

dezurni@zurnal24.si

Komentar (1)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima