Slovenija
16 ogledov

Evakuiranih 15 ljudi

Podstudenec
1/4
Občina Kamnik
V Podstudencu pri Kamniku so evakuirali še tretji objekt, potem ko je pred nekaj dnevi prišlo do podora skalovja. Skupno je tako svoje domove moralo zapustiti 15 ljudi.

"Zaradi zagotavljanja varnosti občanov je bila včeraj zvečer izvedena še evakuacija iz tretjega objekta, in sicer dveh družin, tako je sedaj skupaj evakuiranih 15 oseb iz treh objektov, predvidoma do ponedeljka do 20. ure," je povedal poveljnik Civilne zaščite (CZ) Občine Kamnik Matjaž Srša

Danes bodo nadaljevali z drugo fazo hladnega razminiranja skalovja na pobočju, so zapisali v sporočilu za javnost na spletni strani občine. Štab CZ namerava danes dokončati izgradnjo drugega začasnega obrambnega zidu in pripraviti načrt za spuščanje razminiranih skal s pobočja do začasnih obrambnih nasipov, kar naj bi izvajali v nedeljo in ponedeljek, če bo vreme to dopuščalo. Posledično bodo v nedeljo in ponedeljek na cesti Stahovica - Črnivec - Gornji Grad v kraju Podstudenec občasne 15-minutne popolne zapore ceste. 

Do podora skalovja v bližini stanovanjskih objektov je prišlo v sredo dopoldne. Pri tem je večja skala, težka približno 10 ton, podrla drvarnico v bližini enega od objektov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.