Šport > Nogomet
32 ogledov

Evforija v Zagrebu, Wenger krivi sodnika

arsene wenger EPA
Trener Arsenala je bil po porazu na zagrebškem stadionu Maksimir kritičen do glavnega sodnika, ki je v 40. minuti z igrišča poslal Olivierja Girouda in Dinamu pomagal do sanjskega uvoda v letošnjo sezono Lige prvakov.

Dinamo Zagreb si niti v sanjah ne bi mogel želeti boljšega uvoda v sezono elitnega nogometnega tekmovanja na svetu, potem ko je pred domačimi navijači premagal londonskega velikana (2:1) in se zavihtel na drugo mesto skupine F.

Zagrebčani so po začetni ofenzivi gostov iz severnega Londona povedli v 24. minuti, ključni trenutek pa se je zgodil pet minut pred iztekom rednega dela prvega polčasa, ko je Ovidiu Hategan pokazal drugi rumeni karton Olivierju Giroudu.

Francoski napadalec, ki je pred tem zapravil nekaj priložnosti in si z oporekanjem prislužil prvo kazen, se je za trenutek spozabil in storil prekršek nad Ivom Pintom, nakar ga je delilec pravice napotil v slačilnico.

pinto eduardo dinamo | Avtor: EPA EPA
Arsenal si je z desetimi poskušal priigrati izenačenje, a je bil ponovno Dinamo tisti, ki je našel pot v mrežo. V 58. minuti je na 2:0 povišal Junior Fernandes. ''Dinamo, Dinamo,'' je odmevalo s tribun, medtem ko je režiser ujel kar nekaj kislih obrazov gostujočih navijačev.

Žarek upanja za Londončane je posijal v 79. minuti, ko se je med strelce vpisal Theo Walcott. Dinamo je zaigral še nekoliko bolj obrambno in zdržal za prvo zmago v Ligi prvakov po daljnem letu 1999.

Gostujoči strateg Arsene Wenger je za tekmo v Zagrebu pripravil kar nekaj menjav v primerjavi z ligaški tekmo s Stoke Cityjem. Francoski strokovnjak je najverjetneje že pogledoval proti ligaškemu derbiju s Chelseajem, kar se mu tokrat ni obrestovalo.

''Nocoj smo imeli malce smole. Mislim, da je bil prvi gol dosežen iz prepovedanega položaja in izključitev je bila zelo stroga. Nismo igrali po najboljših močeh, enako velja za sodnika. Za prvi rumeni karton je bil kriv Giroud, ker se je pritoževal, čeprav prekršek ni bil storjen nad njim. Ne bi smel reagirati,'' je povedal Wenger.

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
''Pri drugem rumenem kartonu je imel smolo, da se ga je dotaknil. Ni ga videl. Bilo je ponesreči. Ne razumem sodnika. Prekršek mora biti storjen namerno. Potemtakem bi moral nocoj podeliti kar nekaj rumenih kartonov,'' je dodal Francoz.

Kljub kritikam na račun sojenja se Wenger zaveda, da na Maksimirju niso upravičili vloge favorita. ''Krivi smo, ker pri izvajanju kotov nismo dobro branili. Kadar ne zmagaš, se je potrebno zazreti vase. Ne verjamem, da so igralci odigrali slabo, vendar ni delovalo. Čaka me analiza. Težko je podati odgovor takoj po tekmi,'' je sklenil Wenger.

Trener Dinama Zoran Mamić je bil nad predstavo svojih varovancev navdušen. ''Vesel in ponosen sem. Zahvaljujem se ekipi, ker je naredila to, kar sem ji naročil, in navijačem, ki so nas podpirali, kadar smo bili pod pritiskom Arsenala. Zdaj so lahko samozavestni, ker vidijo, kako dobri so. Zdaj smo pripravljeni na vse, a zavedamo se močne skupine in ne smemo podleči evforiji,'' je pristavil Mamić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.