Šport > Košarka
17 ogledov

Najboljši v sezoni 2016/17 so ...

Sergio Llull Maccabi Real Madrid EPA
Pred zaključnim turnirjem košarkarske Evrolige, ki bo med 19. in 21. majem v Istanbulu, so navijači in izbrani novinarji izbrali najboljši peterki v letošnji sezoni. Med deseterico košarkarjev so štirje iz lanske sezone, šest pa je novincev.

Največ glasov v izboru za prvo peterko so dobili Sergio Llull (Real Madrid), Nando de Colo (Cska), Bogdan Bogdanović (Fenerbahçe), Georgios Printezis (Olympiacos) in Ekpe Udoh (Fenerbahçe), v drugi peterki pa so Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Brad Wanamaker (Darüşşafaka), Nicolo Melli (Bamberg), Bryant Dunston (Efes) in Gustavo Ayón (Real Madrid).

Glede na prejšnjo sezono so med najboljšo deseterico obstali Ayón, De Colo, Teodosić in Udoh, medtem ko so Printezis, Bogdanović, Dunston, Melli in Wanamaker novinci na tem seznamu, Llull pa je po sezoni 2011/12 na njem drugič.

Na zaključnem turnirju Evrolige se bodo v petek v polfinalu pomerile ekipe CSKA Moskve in Olympiacosa ter Fenerbahçeja in Real Madrida.

Finalni obračun bo na sporedu v nedeljo, sicer pa bo Istanbul še četrtič prizorišče zaključnih bojev v najbolj elitnem evropskem klubskem košarkarskem tekmovanju. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.