Šport > Nogomet
15 ogledov

Evropska liga je realnost, sledi pa boj za LP

debi Maribor - Olimpija Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora so osvojil 13. naslov prvakov in petega po vrsti. S tem so potrdili prevlado v slovenskem nogometu, junak tekme pa je bil Marcos Tavares, ki je prislužil pohvale športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahovića: "Ekipa je Marcos Tavares. Imam privilegij biti njegov športni direktor."

"Zavedali smo se, da bo težka tekma, pripravili smo se. Videli smo, kako se postane prvak, kako se zmaguje tekme, kako se žrtvuje za ekipo in kako se po sezoni, ki je še ni konec, zbere energijo. Veseli me, da smo bili osredotočeni, potrpežljivo smo čakali, tudi z igralcem manj smo odreagirali vrhunsko. Maribor je pokazal, zakaj je v vrhu slovenskega nogometa. Pozitiven je bil tudi odziv publike, stadiona, ki nam je dal energijo, katero smo potrebovali in nas je potisnila do naslova prvaka," je po tekmi na novinarski konferenci razlagal trener Maribor Ante Šimundža, nato pa je po desetih minutah dobil "darilo" svojih igralcev, ki so ga prišli politi s pivom, vmes pa so vzklikali "šampioni štajerski."

Mariborčani so si naslov zagotovili dva kroga pred koncem prvenstva. Do tega bi prišli že s točko proti Domžalam, a jim je vse tri priigral ljubljenec navijačev in kapetan Marcos Tavares, ki je zadel v 73. minuti, deset minut po tem, ko je drugi rumeni karton prejel njegov soigralec Daniel Vujčić.

"Cela ekipa, vsi igralci smo dali celo sezono za ta trenutek. Vsako leto je občutek poseben, vsako leto je liga močnejša in raste. Super je zmagati doma in proslaviti z našimi navijači. Vsako leto rastemo, vsako leto želimo več. Verjamemo, da imamo dobro ekipo, da lahko razmišljamo o ligi prvakov. Ta je naš cilj. Do uspeha je prišla ekipa, ne posamezniki," je menil Tavares.

"Tekma je bila težka. Tudi ko smo imeli igralca manj, smo imeli dober namen, želeli smo zmagati tekmo, nismo se branili. Igrali smo dobro, zrelo in zasluženo slavili," je razložil Dalibor Volaš, ki je priznal, da je vesel tudi za zmago Celja proti Olimpiji. Če bi Celjani v Ljubljani izgubili, potem bi se vijoličasti prvenstvene zvezdice veselili že pred obračunom z Domžalami. "Osebno sem hotel tako. Da Celje zmaga in mi sami odločimo. Slajše je tako, kot da bi bil prvak pred tekmo. Ponosen sem na lovoriko, vesel sem, da sem se vrnil," je dejal Volaš.

Veselja ni skrival niti Zlatko Zahović. Ta je sezono opisal kot vse prej kot lahko, čestitke je namenil Šimundži, ki je v drugi sezoni dobro reševal težave s poškodbami in boleznimi igralcev. Nato je pokomentiral še vlogo Tavaresa, ki je že večkrat dokazal, da je igralec za pomembne tekme. "Imeli smo igralca manj, prepričani smo bili v zmago. Igralci se znajo odzvati. Ekipa je Marcos Tavares. Ne samo zaradi gola. Imam privilegij biti njegov športni direktor. Igralci te naredijo dobrega, to je on," je povedal Zahović in dodal: "Igralci igrajo malo takšnih tekem v slovenski ligi, ampak se znajo odzvati, morajo dati iz tretje v četrto prestavo. Brez pritiska ekipa ne zna funkcionirati."

Na hitro se je ozrl še proti poletju oziroma jeseni, ko se bo Maribor znova boril za evropska tekmovanja: "Evropska liga je realnost, za ligo prvakov se bomo borili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.