Šport
21 ogledov

Kek: "Videli smo, koliko nam manjka do najboljših"

Matjaž Kek Rijeka Feyenoord Evropska liga Reševalni pas/Twitter
Nogometašem Rijeke sinoči vendarle ni uspelo priti do zmage na gostovanju pri Sevilli, ki si je s tremi točkami zagotovila nastop v izločilnih bojih Evropske lige. Gostujoči trener Matjaž Kek je bil kljub porazu z 1:0 zadovoljen s prikazano igro svojega moštva.

"Vedeli smo, da bomo morali za uspeh izkoristiti vsako priložnost, ki se nam ponudi, obenem pa bi potrebovali tudi nekaj sreče. Sevilla je zelo kakovostno moštvo in končni rezultat je povsem objektiven," je po koncu tekme razmišljal Matjaž Kek, ki je že pred prvim sodnikovim živžgom vedel, da njegovi Rijeki napredovanje prinaša le zmaga.

Andaluzijci so bili skozi celotno srečanje boljše moštvo, že v 20. minuti pa je odločilni zadetek za zmago dosegel Denis Suarez. "Gol smo prejeli po seriji napak. Nogometaši Seville znajo odigrati zelo hitro. Če ne reagiraš pravočasno, te kaznujejo. V določenih delih tekme smo jim dokaj uspešno parirali, a smo nato na trenutke izgubili kompas. Kljub vsemu smo odigrali dobro tekmo. Videli smo, koliko nam manjka do najboljših. Sevilla zagotovo sodi v evropski vrh," je pojasnil Kek, ki je priznal, da je njegovemu moštvu na odločilni tekmi manjkalo svežine. 

"V drugem polčasu smo bili bolj živahni, a vseeno premali sveži in dinamični. Domačini so pritiskali, mi pa nismo imeli dovolj individualne kakovosti pri zaključku obetavnih akcij. Gre za povsem drugačen nivo tekmecev, kot na začetku evropske sezone."

Sedem točk je bilo premalo

Rečani so v šestih tekmah zbrali sedem točk, napredovanje pa so zapravili s slabšima predstavama na gostovanju pri Standardu in Feyenoordu ter domačim remijem s Sevillo. "Proti Sevilli smo bili ob zmago v zadnji minuti. Ekipi ne manjka izkušenj, a je po drugi strani dejstvo, da je moštvo skoraj povsem spremenjeno v primerjavi z lansko sezono," je opozoril slovenski strateg na klopi moštva s Kantride in za konec izrazil upanje, da bo pred začetkom priprav na spomladanski del sezone imel na razpolago popolno zasedbo. 

"Andrej Kramarić je zagotovo na izhodnih vratih in želim si, da se ta zadeva čim prej reši. Zgodbe o milijonskem prestopu so zagotovo vplivale na njegovo igro, čeprav je prispeval ogromen delež k našim uspehom. Seveda bi si želel, da ostane, vendar smo v takšnem položaju, da moramo prodajati igralce. S tem se moramo sprijazniti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.