Avto
13 ogledov

Evropski honda civic neuradno uradno pokazan

Honda civic Honda
Honda je na malce ovinkast način pokazala prve uradne fotografije petvratnega civica nove generacije. Kombilimuzina pri nas prihodnje leto.

Honda je že pred časom pokazala serijsko deseto generacijo civica, a le v štirivratni izvedbi, ki pa Evropejcev ne zanima preveč. Japonska znamka daje pač prednost ameriškemu trgu.

Tudi petvratnega civica bodo najprej pričeli prodajati na ameriškem trgu, pa čeprav so ga razvili v Evropi in na Japonskem. Marca na ženevskem avtosalonu so pokazali koncept kombilimuzine, od takrat pa o avtu ni bilo več glasu.

Honda pa je minule dni objavila prve uradne fotografije kombilimuzine, ki jo bodo - zanimivo - ekskluzivno izdelovali v britanski tovarni Swindon, a ga bodo Evropejci dobili najkasneje, šele prihodnje leto. 

Prve fotografije izgotovljenih civicov prikazujejo različico za ameriški trg, ki ima  nekaj ameriških dodatkov (bočna svetila), sicer pa bo avto bržkone identično izgledal tudi za Evropo. Tako si lahko evropski ljubitelji legendarnega civica vendarle predstavljajo, kakšen bo avto, ki bo odkrito prelomil z zgodovino, saj bo uvedel turbobencinske motorje. 

V Evropi bo civice poleg dizla gnal 1,0-litrski trivaljni motor z okoli 95 kW (130 KM). Za ZDA je namenjen 1,5-litrski turbo motor s 130 kW (176 KM). Kombilimuzina bo tudi osnova za naslednjo generacijo type-R različice, ki bo uporabljala 2,0-litrski motor s prek 220 kW (300 KM) moči.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • iravadi 08:28 19.avgust 2016.

    Ma goni se u tri krasne...( me zanima kateri komentar bodo admini izbrisali )