Šport
39 ogledov

Evropski prvaki prevelik zalogaj

poteko janc celje pivovarna laško EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 4. kroga evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti poljski ekipi Vive Tauron Kielce s 23:31 (15:16).

Slovenski rokometni prvak je doživel tretji zaporedni poraz v ligi prvakov, po nemškemu Rhein-Neckar Löwnu in makedonskemu Vardarju iz Skopja je moral priznati premoč še aktualnemu evropskemu prvaku.

Poljske Kielce, kjer že vrsto let nastopa Slovenec Uroš Zorman, od letos pa tudi njegov rojak Dean Bombač, so bile po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju enostavno premočne za celjsko zasedbo, ki je v petem medsebojnem obračunu doživela sploh prvi poraz. Pred tem jo je štirikrat ugnala v letih 1999, 2010 in 2011.

Celjska ekipa se je brez strahu in spoštovanja spustila v "dirko" z mednarodno pisano poljsko zasedbo in ji uvodoma povzročila kar velike preglavice. S preudarno igro v napadu si je v osmi minuti priigrala dva gola prednosti (5:3), z agresivno obrambo pa dobro zaustavila najbolj nevarne tekmečeve može, izjema je le Karol Bielecki, ki je dosegel kar štiri od petih uvodnih golov za poljsko moštvo.

Trdi obrambni prijemi so seveda terjali svoj davek, steber celjskega centralnega bloka Vid Poteko si je že po trinajstih minutah igre prislužil drugo dvominutno kazen, kar pa sprva ni porušilo njenega koncepta. Slovenski prvak je bil do 19. minute vseskozi v rahli prednosti, nato prvič zaostal (9:10), a že dve minuti kasneje znova povedel z 11:10. V končnici prve polovice tekme so Celjani prvič na dvoboju zaostali za dva gola (13:15), a gostiteljem preprečili, da bi se na velik odmor podali z višjo razliko.

Dve tretjini tekme parirali nasprotniku

Izbranci celjske zasedbe Branka Tamšeta so drugo polovico tekme začeli z minimalnim zaostankom (15:16), kar je bilo sijajno izhodišče za drugo polovico tekme. Do 40. minute so kljubovali gostiteljem (17:18), v zadnjih dvajsetih minutah pa jim je zmanjkalo moči.

Celjanom je v drugem polčas največ preglavic povzročal hrvaški vratar Filip Ivić, ki je nanizal nekaj bravuroznih obramb, njegovi soigralci v polju pa so to izkoristili in v 45. minuti goste pahnili v zaostanek štirih golov (18:22). Tamšetova minuta odmora ni spremenila razmerja moči na igrišču, za končnico dvoboja jim je zmanjkalo moči. V 48. minuti so že zaostajali za šest (18:24), v 53. za osem golov (19:27) in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Kielcah.

Liga prvakov, 4. krog:

Kielce : Celje Pivovarna Laško 31:23 (16:15)
Djukić in Bielecki po 5, Bombač 3, Zorman 0; Janc 7, Mlakar 5, Malus 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.