Šport > Nogomet
54 ogledov

Evropski velikan prodan Kitajcem

berlusconi milan EPA
Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je potrdil, da je njegovo družinsko podjetje Fininvest podpisalo predpogodbo s skupino kitajskih vlagateljev, ki bodo 99-odstotni lastniki AC Milana.

Sedemkratni zmagovalci lige prvakov, ki se lahko pohvalijo tudi s 17 naslovi italijanskega državnega prvaka, bodo odslej v kitajskih rokah. Skupino kitajskih vlagateljev, ki bodo prevzeli AC Milan, sestavljajo Haixia Capital, državna razvojna in investicijska družba Corporation, poslovnež Yonghong Li, ki je vodil pogajanja s Fininvestom, ter še nekateri neimenovani vlagatelji.

"Vrednost AC Milana je ocenjena na 740 milijonov evrov, zadolženost kluba pa je približno 220 milijonov evrov," so v izjavi za javnost zapisali v Fininvestu. Pogodbo, ki bo zaključena do konca leta 2016, sta danes podpisala Danilo Pellegrino v imenu Fininvesta in Han Li kot predstavnik kitajskih vlagateljev.

Kitajski kupci bodo takoj v klub vložili sto milijonov evrov, v naslednjih treh letih pa še 350 milijonov evrov, vključno s sto milijoni, ko bo pogodba dokončno podpisana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.