Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Evrovizija: Ukrajina Rusiji prepovedala nastop

Julia Samoilova Profimedias
Ruski pevki Julii Samoylovi so prepovedali nastop na Evroviziji, ki bo letos v Ukrajini.

Ruska predstavnica letošnje Evrovizije Julia Samoylova ne sme nastopiti na velikem evrovizijskem odru, so sporočili iz Ukrajine, letošnje gostiteljice velike glasbene prireditve, ki naj bi Evropejce povezala skozi glasbo. Za to so se odločili, ker je Julia pred dvema letoma ilegalno obiskala Krim, o tem pisala na svojem Facebooku in tam izražala politična mnenja. "Mislim, da je moje stališče, zakaj Julia Smoilova ne sme priti v Ukrajino, jasno,“ je pred dnevi povedal Vasilij Gricak, direktor Ukrajinske varnostne službe.

O zadevi je pred dnevi spregovoril tudi tiskovni predstavnik Vladimirja Putina, ki je povedal, da ruski predsednik upa, da bo Julia lahko nastopila in da do takrat ne bodo iskali zamenjave. Kakšna bo odločitev Rusije zdaj, ko so pevki prepovedali vstop v Kijev, za enkrat še ni znano. 

Komentarjev 3
  • Žurnalček 21:54 22.marec 2017.

    Ukrajina tega ne more storiti , kajti EBU je ta , ki določa ko odda tekmovanje , da ne sme biti nobenih prepovedi njenim članicam . RTV SLO , naročniki pričakujejo , da podprete Rusijo in odpoveste našo udeležbo !

  • izRODEk 15:54 22.marec 2017.

    Če se bo s tem strinjala EBU pomeni, da ji je nastop prepovedala EU in ne zgolj Ukrajina.Na podlagi katerega zakona? Kakšna je možnost pritožbe? Kdo presoja o tem?Legalnih rešitev v EU ni več. Potrebno bo ...prikaži več iti v hoste. Še letos.Smrt fašizmu!

  • Lavdan 15:48 22.marec 2017.

    Če prav razumem je prepovedala ruski pevki in ne Rusiji. Pevci dostikrat sami sebi naredijo medvedjo uslugo s političnimi izjavami. Tipični primer so pevci bivše juge.