Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Evrovizijka predstavlja nekaj novega

Nika Zorjan Osebni arhiv
Nika Zorjan je za svoje oboževalce pripravila nov izdelek. Za nas pa se je spomnila tudi tega, zakaj so ji na Evroviziji rekli, da je važička.

Nika Zorjan predstavlja novo skladbo, z naslovom Po dežju. Pevka, ki je prvi del leta posvetila pripravam na Eurosong, kjer je nastopila kot spremljevalna vokalistka Tinkare Kovač, se sedaj posveča svoji glasbi in svoji karieri. Za pričujočo skladbo bodo najverjetneje prihodnji konec tedna posneli videospot, ki ga bodo kmalu za tem predstavili tudi javnosti. 

Kje se bo videospot snemal, še ne ve, zagotovo pa bo za scenarijem stala Nika, skupaj s fantom in Nikom Karom, s katerim sta sodelovala že pri prejšnjem videospotu. "Všeč mi je, da pri stvareh sodelujem stoodstotno," pravi Nika, ki se sodelovanja z Nikom veseli. Kot pravi, se že dolgo poznata, si zaupata in lahko povesta čisto vse. 

Skladbi lahko prisluhnete tukaj: 

Na vprašanje, kdaj lahko pričakujemo izdajo albuma, odgovarja, da se ji nikamor ne mudi. "Bolj pomembno mi je to, da posnamem skladbe, ki se jim v celoti posvetimo in iz njih naredimo najboljše," poudarja Nika, ki ni pristašica tega, da se stvari delajo na hitro. 

Svojo glasbo želi predstaviti na koncertih s svojo skupino in v akustični izvedbi. S članom svoje skupine sta ravno sredi pripravljanja akustičnega nastopa, s katerim bi se predstavila po Sloveniji. Kot pravi, si vsak pevec želi čim več nastopov v živo in čim manj tistih, kjer je treba peti na matrico. 

Na Emo bi še šla

Za njo je nepozabna izkušnja s tekmovanja za Evrovizijo. "Mi smo se resno posvetili delu za Evrovizijo. Ves čas smo imeli vaje in iskali prostore z idealno akustiko, tudi v kopalnici, če je bilo treba. V glavi smo imeli to, da smo tam zato, da delamo, ne pa da se zabavamo. Mislim, da se je obrestovalo in da se je videlo, da smo bili na odru sproščeni," meni Nika. 

Ekipa se je dobro razumela in vse skupaj je bilo zanjo neponovljiva izkušnja. "Poleg tega pa name ni bilo veliko pritiska, ker sem bila spremljevalni vokal. Tinkara je bila glavna, a ravno to je bilo meni všeč, da Evrovizijo doživim iz ozadja. Da vidim, kako vse poteka, intervjuji, zabave, novinarji, nova poznanstva." 

A za zveste oboževalce Eurosonga Nika ni bila popolna neznanka. "Imela sem veliko oboževalcev iz Španije, ki so gledali Misijo Evrovizijo, kar me je zelo presenetilo." Niso pa bili samo španski oboževalci tisti, ki so opazili Niko Zorjan. Na tiskovni konferenci jo je presenetil eden od novinarjev. "Ko je rekel, da ima vprašanje za Niko Zorjan, sem pomislila, 'Joj, ne'. Mislim, da mi je rekel, da me spremlja že od Misije Evrovizije in če bi se naslednje leto Eme udeležila. Jaz sem bila čisto v šoku, ker nisem pričakovala, da bo mene kdo kaj vprašal. Odgovorila sem mu, da bom, če me bodo povabili." V smehu doda, da je bila zelo presenečena in da je bilo videti, da je šokirana ter da sploh ni dobro slišala vprašanja.  Si pa Nika šteje za veliko čast, da jo poznajo in spremljajo. In kako so na to gledali ostali člani ekipe? "Potem so me vsi zafrkavali. 'Kaj je ti Zorjanova, važička?' Smešno mi je bilo in nerodno. Zakaj ravno na tej tiskovni konferenci jaz."

Čisto mogoče je, da za Niko to ni bil zadnji nastop na Evroviziji, saj se tega ne bi branila, če bi se ji spet ponudila priložnost. Izključena pa ni niti možnost sodelovanja s Tinkaro Kovač. "Z veseljem bi posnela duet z njo, ker jo zelo cenim in spoštujem. Poslušam jo že od malih nog." Razumeta se tudi drugače. "Tinkara je super ženska. Po karakterju sva si scer zelo različni. Ona je zelo umirjena, jaz pa sem energična, povsod sem taka kot sem. Sva dobra kombinacija in se zelo dobro razumeva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.