Šport
11 ogledov

V Torinu 2:1, v Manchestru 1:2

Luis Suarez EPA
Barcelona je na gostovanju pri Manchester Cityju tokrat slavila z 2:1, z enakim rezultatom pa je Juventus na domači zelenici premagal dortmundsko Borussio.

Tekma v Manchestru v uvodnih minutah ni ponudila velikih razburjenj. V osmi minuti so imeli gostitelji prosti strel na dvajsetih metrih, a je žoga nenevarno končala v živem zidu. Nato je zapretila Barcelona. V 11. minuti je Neymar z lepo finto ušel Pablu Zabaleti in pred golom našel Lionela Messija, ki pa mu je strel v zadnjem hipu blokiral rojak Martín Demichelis.

Že naslednjo minuto je Luis Suarez streljal mimo vrat Joeja Harta, Urugvajec pa je bil natančnejši v 16. minuti. Po visoki žogi v kazenski prostor se je ta od Vincenta Kompanyja srečno odbila do Suareza, ta pa jo je z volejem precej z desne strani poslal v nasprotni kot Cityjevega vratarja. 

Na prvi odgovor Angležev je bilo treba počakati do 21. minute, ko je Edin Džeko z glavo streljal mimo desne vratnice gostujočih vrat. A sledil je nov šok za meščane. Po pol ure igre je na levi strani kazenskega prostora Jordi Alba poslal žogo v sredino peterca, kjer se je znova odlično znašel Suarez in žogo pred domačo obrambo preusmeril v gol.

Le nekaj minut kasneje bi Katalonci lahko še povečali vodstvo, a je Neymarjev lob preko Harta zaustavil Kompany, žoga bi najverjetneje tudi zgrešila svoj cilj. Že v 36. minuti je bil za las pred angleškim čuvajem mreže prekratek Messi, blizu zadetka pa je bil še Dani Alves, žoga je po njegovem poizkusu končala na vrhu prečke. Ob izteku rednega dela je na drugi strani nevarno streljal Samir Nasri, a je Marc-André ter Stegen okroglo usnje uspel odbiti. To je bil prvi strel gostiteljev na gol tekmeca.

Prebujeni City

V prvih 45 minutah povsem nemočni City je podjetneje začel drugi polčas in si priigral dva udarca iz kota. Pri prvem je žoga padla pred Fernanda, ki pa je reagiral nespretno, pri drugem pa je Džeko z glavo streljal mimo. Do 50. minute je Javier Mascherano blokiral strel Nasrija, Džeko pa je iz novega kota povsem sam iz petih metrov žogo poslal naravnost v ter Stegna.

V 54. minuti je z 18-ih metrov sprožil Srgio Agüero, a je žoga švignila mimo leve vratnice Barceloninega gola, Demichelis pa je kasneje z glavo žogo bolj podajal kot pa streljal proti nemškemu čuvaju mreže v vratih Kataloncev. Domači so boljšo igro vnovčili v 69. minuti. David Silva je v kazenskem prostoru Barce s peto odložil žogo za Agüera, ki je prehitel gostujoče branilce in jo poslal v mrežo.

Čilenski strateg na klopi Cityja Manuel Pellegrini je sicer pred tekmo izjavil, da si predvsem želi, da bi njegovo moštvo tekmo proti Barceloni enkrat končalo z enajstimi možmi, a se mu želja ni uresničila. V 74. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Gaël Clichy.

Messi spet zapravil enajstmetrovko

V naslednjih minutah je naprej Alba neupravičeno zahteval enajstmetrovko, v zadnjem hipu mu je žogo izbil Zabaleta, hart pa je s skrajnimi močmi potisnil žogo preko prečke po preusmerjenem strelu Messija. Nad njim je bila v sodnikovem podaljšku storjen prekršek za enajstmetrovko. A Argentinec se znova ni izkazal pri strelu iz bele točke, v tej sezoni mu je najstrožjo kazen zaustavil že tudi slovenski vratar madridskega Atletica Jan Oblak, za nameček pa je Messi tokrat mimo povsem praznega gola poslal še odbito žogo. Streljal je z glavo.

Le hip kasneje je sodnik zadnjič pihnil v piščalko. Argentinski superzvezdnik je zastreljal kar pet od zadnjih deset enajstmetrovk, ki jih je izvajal za reprezentanco ali Barcelono. V dresu slednje je zgrešil četrtič iz zadnjih sedem poizkusov.

Po napaki Chiellinija izenačenje

Kevinu Kamplu je nastop v osmini finala preprečila trebušna gripa, njegovi soigralci pa so se v Torinu hitro znašli pod pritiskom Juventusa. Ta je tudi zasluženo povedel. Álvaro Morata je potegnil po levi strani, streljal tik znotraj kazenskega prostora, vratar Roman Weidenfeller pa je ob nekoliko slabšem posredovanju žogo le potisnil do Carlosa Teveza, ki je le še potisnil žogo v mrežo.

Juve je nadziral tekmo, nato pa je prišlo do napake Giorgia Chiellinija. Temu je spodrsnilo, ob padcu pa mu je žogo odvzel Marco Reus in se nato znašel iz oči v oči z Gianluigijem Buffonom ter ga tudi premagal. Kamplovi soigralci so bili nato precej enakovrednejši domači ekipi.

Morata poskrbel za vodstvo

Torinčani so kljub vsemu na odmor odšli z zadetkom prednosti. Tevez je na desni strani kazenskega prostora našel Paula Pogbaja, Francoz pa je pred golom lepo našel povsem samega Morato, ki je poskrbel za 2:1.

V prvih minutah drugga polčasa je bil ob nekaj polpriložnostih še najbolj nevaren strel Cira Immobileja, ki pa ga je Buffon brez večjih težav zaustavil. Na drugi strani je bil blizu drugemu zadetku Tevez, a je žoga v 71. minuti le za las poletela mimo vratnice, šest minut kasneje pa jo je Weidenfeller odbil v kot. Po njem je Chiellini streljal preko gola. 

V 86. minuti bi lahko Roberto Pereyra Juventusu priigral precej lepše izhodišče pred povratnim obračunom v Dortmundu. Po podaji Morate je stekel v kazenski prostor in z leve strani poslal žogo mimo gostujočega vratarja, a na njegovo žalost tudi mimo okvira vrat.

Glede na pretekle zmage domačih na prvi tekmi z 2:1 ima Borussia zdaj 51 odstotkov možnosti za napredovanje, Juventus pa 49. 

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma:

Manchester City : Barcelona  1:2 (0:2)
Agüero 69.; Suarez 16., 30.

Juventus : Borussia (D)  2:1 (2:1)
Tevez 13., Morata 43.; Reus 18.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.