Šport > Nogomet
110 ogledov

Arsenal in City naprej, Liverpool bo ponovil vajo

arsenal EPA
Branilec naslova Arsenal si je priigral uvrstitev v osmino finala FA pokala. Naprej tudi Manchester City in Tottenham. Liverpool bo moral ponoviti tekmo z West Hamom.

Arsenal je na tekmi šestnajstine finala najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu premagal Burnley z 2:1. Po podaji Alexisa Sáncheza je prvi gol za topničarje v 19. minuti prispeval Calum Chambers, kasneje pa se je med strelce vpisal tudi podajalec pri prvem zadetku.

Nekdanji napadalec Barcelone je v 53. minuti postavil končnih 2:1, potem ko je za goste v 30. minuti izenačil Sam Vokes.

Brez težav si je napredovanje v naslednji krogi priigral Manchester City, drugouvrščena ekipa angleške Premier League, ki poleg Arsenala ter Leicester Cityja velja za glavnega kandidata za letošnjo ligaško krono.

V dresu sinjemodrih je zablestel Kelechi Iheanacho, ki je dosegel ha-trick, češnjo na vrh torte pa je v 76. minuti postavil Raheem Sterling, ki je s četrtim golom v mreži Aston Ville končal letošnjo kampanjo premierligaških kolegov.

Prepričljivo se je v naslednji krogi uvrstil Tottenham, ki je s 4:1 odpravil Colchester United. Tekma med Liverpoolom in West Hamom se je končala brez zadetkov, zato se bosta ekipi pomerili še enkrat.

Že v petek si je napredovanje zagotovil Manchester United. Rdeči vragi so s 3:1 premagali Derby County. Za United so bili natančni Wayne Rooney, Daley Blind in Juan Mata.

Nottingham Forest, za katerega igra slovenski reprezentant Bojan Jokić, je izpadel po porazu proti Watfordu.

FA pokal, 1/16 finala:

Derby : Manchester United 1:3 (1:1)
Colchester : Tottenham 1:4 (0:1)
Arsenal : Burnley 2:1 (1:1)
Aston Villa : Manchester City 0:4 (0:2)
Bolton : Leeds 1:2 (0:2)
Bury : Hull City 1:3 (0:1)
Crystal Palace : Stoke City 1:0 (1:0)
Nottingham Forest : Watford 0:1
Oxford Utd : Blackburn 0:3 (0:2)
Portsmouth : Bournemouth 1:2 (1:0)
Reading : Walsall 4:0 (2:0)
Shrewsbury : Sheffield Wednesday 3:2 (0:1)
West Brom : Peterborough 2:2 (1:0)
Liverpool : West Ham 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.