Šport > Nogomet
14 ogledov

FA razveselila navijače Hulla: Tigri ostajajo City

Figueroa Nasri Hull City Manchester City Reuters
Angleška nogometna zveza (FA) je zavrnila kontroverzno pobudo lastnika Hull Cityja, egiptovskega poslovneža Assema Allama, ki je skušal preimenovati klub Roberta Korena.

Otoški navijači so tako dobili eno od redkih bitk proti samovolji bogatih lastnikov – tokrat slavijo privrženci prvoligaša Hull Cityja, kjer si kruh služi tudi nekdanji kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren.

Angleška nogometna zveza (FA) je namreč v izjavi potrdila, da je zavrnila predlog za spremembo imena iz Hull City v Hull Tigers, proti čemur so se v zadnjih tednih in mesecih množično upirali privrženci "tigrov".

Ime kot tržna niša

"Odbor FA, ki ga sestavljajo predstavniki z vseh strani nogometa, je pred odločitvijo popolnoma pregledal predlog in sledeče odzive, ki jih je prejel Hull City," je FA zapisala na svoji spletni strani  (www.thefa.com). Odločitev je podprlo 63,5 odstotka članov zveze, so še dodali.

Egiptovski lastnik kluba Assem Allam, ki je klub kupil decembra leta 2010, je načrte o spremembi imena razkril lani, češ da bi bilo ime Hull Tigers privlačnejše v tujini, predvsem na azijskem trgu. Pri Cityju so na svoji spletni strani (www.hullcitytigers.com) v sredo zapisali, da odločitve FA ne bodo komentirali.

Že pred časom napovedal slovo

"Osredotočeni smo na podporo (trenerju) Stevu Brucu in ekipi pred nedeljsko tekmo polfinala pokala FA,  ki bo naša prva po več kot 80 letih," so sporočili. Navijači so v protest napovedani spremembi imena ustvarili tudi skupino City Till We Die (City, dokler ne umremo, op. a.), čeprav v klubu trdijo, da je glasovanje med manj kot polovico od 15.033 lastnikov sezonskih vstopnic z minimalno razliko podprlo spremembo imena.

74-letni Allam je v eni od starejših izjav dejal, da se bo poslovil od kluba, če bo odločitev FA negativna. S podobnimi težavami se ubadajo pri Cardiff Cityju, kjer so morali poleg morda že izgubljene bitke za obstanek navijači preboleti spremembo grba (iz modrega drozga v zmaja), pod katero se je podpisal samovoljni lastnik Vincent Tan.

Hull si je v letošnji sezoni obstanek zanesljivo že zagotovil, če ne bo kakšnega čudeža v zadnjih kolih, v nedeljo pa ga čaka velika tekma polfinala pokala FA na Wembleyju, kjer se lahko Koren s soigralci proti tretjeligašu Sheffield Unitedu uvrsti v svoj prvi finale najprestižnejšega pokalnega tekmovanja na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.