Šport > Nogomet
27 ogledov

Fabio Capello ne bo več trener ruske reprezentance

fabio capello EPA
Fabia Capella, ki je leta 2012 zasedel trenerski stolček ruske nogometne reprezentance, naj bi po informacijah ruskih medijev predčasno razrešili s položaja. Ruski športni minister Vitali Mutko naj bi imel dovolj porazov reprezentance.

Fabio Capello vodi rusko nogometno reprezentanco od leta 2012, potem ko je ta položaj zapustil Dick Advocaat. Po uspešnem začetku z uspešnimi kvalifikacijami se je uspešen niz italijanskega trenerja nenadno končal. Ruska nogometna reprezentance je od svetovnega prvenstva leta 2014 v Braziliji zmagala le eno obvezno tekmo: kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo leta 2016 proti Liechtensteinu s 4:0. Zmaga v tekmi s Črno goro je pripadla Rusom kazensko zaradi izgredov navijačev Črne gore s 3:0. Sedaj naj bi bilo ruskemu športnemu ministru Vitaliju Mutko dovolj porazov.

"Mi smo se že odločili glede Capellove prihodnosti. Našo odločitev pa bo moral še sprejeti izvršni odbor ruske nogometne zveze," je Mutko povedal za ruske medije in namignil, da bo Capello svojo službo izgubil.

Pogodba še velja do leta 2018

Capellu je ruska nogometna zveza po uspešnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji leta 2014 podaljšala trenersko pogodbo do leta 2018. Zveza bo morala po poročanju ruskih medijev Capellu plačati 21,6 milijona evrov odškodnine, če želi sodelovanje prekiniti prej. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.