Šport > Nogomet
17 ogledov

Fábregas ignoriral trenerja Barcelone

cesc fabregas EPA
Španec Cesc Fábregas je nogometaš, ki težko skriva svoja čustva. To je bilo ponovno razvidno na tekmi proti Sociedadu, kjer je moral vezist Barcelone v 55. minuti mesto na zelenici prepustiti Javierju Mascheranu. Fábregas se na tekmi z Málago, kjer je bil prav tako zamenjan, po prihodu na klop ni rokoval s trenerjem Titom Vilanovo.

Cesc Fábregas je ponovno pokazal veliko mero nezadovoljstva, ko ga je na tekmi proti Sociedadu Tito Vilanova potegnil na klop. Najbolj zanimivo je, da je Fábregas pred nekaj tedni izrazil hvaležnost trenerju Barcelone za izkazano zaupanje, s pomočjo katerega je lahko igral brez pritiska.

Vilanova Barcelona Espanyol derbi povratek Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Španec je moral na zadnjih dveh tekmah predčasno zapustiti igrišče in več kot očitno je bilo, da ni zadovoljen z odločitvijo Tita Vilanove. Na tekmi proti Málagi ga je v 73. minuti zamenjal Thiago Alcântara, ki si je po sanaciji poškodbe zaželel nekaj več minutaže. Razočaranje Fábregasa je bilo tako očitno, da je Gerard Piqué pretekel pol igrišča, da bi potolažil svojega moštvenega kolega. Ob prihodu na klop je želel Vilanova čestitati španskemu nogometašu, ta pa je Barçinega trenerja ignoriral.

Fábregas je moral z igrišča tudi na tekmi proti Sociedadu, po tem ko je bil izključen Piqué. Vilanova si ni mogel privoščiti, da bi igral z enim samim centralnim branilcem, zato je v igro vstopil Javier Mascherano. Fábregas je še drugič sklonjene glave odkorakal z zelenice. Vilanova je sicer na začetku sezone stopil v bran svojemu varovancu, ko je postal tarča kritik navijačev, zdaj pa se je njun odnos znašel na preizkušnji.

Vilanova spet na zdravljenje

Tito Vilanova je danes zapustil katalonsko prestolnico in odpotoval v New York, kjer bo nadaljeval zdravljenje po dveh operacijah tumorja na obušesni slinavki. V naslednjih desetih dneh ga v specializirani bolnišnici čakajo kemoterapije in radioterapije. Štiriinštiridesetletni Vilanova se bo v Barcelono vrnil 1. februarja, a le za kratek čas, saj bo kmalu spet odšel na štiritedensko zdravljenje.

Na klopi Kataloncev bo Vilanovo zamenjal pomočnik Jordi Joura, ki je to nalogo opravljal že decembra, ko so njegovega "šefa" operirali. Takrat je Barcelona dobila vse štiri tekme, ki jih je vodil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.