Šport
19 ogledov

Fak kljub solzam do desetega mesta

jakov fak EPA
Kanadčan Nathan Smith je zmagovalec zasledovalne tekme v Hanti Mnasisku. Drugo mesto je osvojil Nemec Benedikt Doll, tretji je bil Rus Anton Šipulin. Jakov Fak je končal na desetem mestu, Klemen Bauer na 40.

Na progo se je najprej podal Francoz Martin Fourcade, 13 sekund za njim domačin Anton Šipulin, še pet sekund več pa je na sprintu zaostal Nemec Benedikt DollJakov Fak se je na progo podal kot 18. z minuto in devetimi sekundami zaostanka. Klemen Bauer je imel nekoliko slabšo izhodišče s 37. mestom (+1:32).

Na zanimivi tekmi, kjer se je vrstni red po vsakem strelišču menjal, je v cilj najhitreje prišel Kanadčan Nathan Smith (0,0,0,1), 24 sekund za njim je do drugega mesta prišel Doll (0,0,1,1), tretji Shipulin (1,1,0,2) pa je zaostal 35,7 sekunde. Kanadski biatlonec je prišel do svoje prve zmage v svetovnem pokalu.

Fak (2,0,2,0) je po lestvici napredoval navzgor in končal na 10. mestu, Bauer (2,0,3,1) pa je predzadnjo tekmo sezone zaključil na 40. mestu. ″Tekma je potekala v vetru, zato je imel Jakov nekaj težav na strelišču. Solzilo se mu je oko, zaradi česar je leže zgrešil dva strela. V zadnjem krogu je odtekel odlično ter pridobil kar sedem mest. Ker ni nastopil Simon Schempp je sedaj Fak kar trdno na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala,″ je tekmo komentiral glavni trener Uroš Velepec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.