Šport
52 ogledov

Fak trikrat mimo, a vseeno sedmi

Jakov Fak Biatlonske reprezenzance
Jakov Fak je na zasledovalni tekmi v Anterselvi izgubil štiri mesta glede na sprintersko preizkušnjo. Slabše je svoje delo opravil predvsem na strelišču.

Nemec Simon Schempp je dobil še zasledovalno biatlonsko tekmo za svetovni pokal v italijanski Anterselvi. Na 12,5-kilometrski tekmi s štirimi streljanji je v sprintu za desetinko sekunde ugnal Avstrijca Simona Edra, tretji je bil Rus Jevgenij Garaničev. Edini Slovenec Jakov Fak je po treh kazenskih krogih zaostal 51 sekund in bil sedmi.

V izredno napeti tekmi je zmagovalca odločil sprint. Schempp, v kazenski krog je moral dvakrat, Eder in Garaničev, ki sta zgrešila po en strel, ter legendarni Norvežan Ole Einar Björndalen, tokrat brezhiben s puško, so na zadnje streljanje prišli skupaj. Vsi so zadeli zadnjih pet tarč in se v dveh sekundah odpravili v zadnji 2,5-kilometrski krog. Odločitev o zmagovalcu je padla šele na zadnjih dveh ovinkih, ko je najprej napadel Eder, Schempp pa je bil za peto zmago v karieri boljši v zadnjih metrih.

Fak je na prvem in drugem streljanju moral po enkrat v kazenski krog, počasneje, a 100-odstotno, opravil s tretjim streljanjem in padel na sedmo mesto. V smučini je najboljši slovenski tekmovalec napredoval na peto mesto, po še enem kazenskem krogu pa je bil sedmi in to mesto v dvoboju s Francozom Simonom Fourcadom tudi obdržal.

"Bila je zanimiva, pa tudi zelo težka tekma. Na strelišču mi puška nekako ni lepo sedla, dosti je bilo vibracij. Telo se ni umirilo. Po izdihu je po navadi veliko bolj mirna puška, danes pa je bilo preveč tega gibanja, tako da je bilo težko streljati. V stoje sem rabil veliko časa, da sem sploh prišel do prvega strela," je tažave na strelišču opisal Fak in dodal: "Želim si več, a zato bo treba še pridno delati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.