Šport
20 ogledov

Fak na zasledovalno tekmo kot 24.

Jakov Fak biatlon zasledovanje Hochfilzen EPA
Jakov Fak je pred domačo sprintersko tekmo sodil med favorite. Vrhunsko uvrstitev sta mu preprečila dva zgrešena strela v stoje. Na koncu je bil 24., kot edini Slovenec pa bo nastopil tudi na zasledovalni tekmi. Zmagal je Rus Anton Šipulin.

"Normalno je, da ljudje veliko pričakujejo od mene. Tudi sam imam visoka pričakovanja," je pred prvo moško pokljuško tekmo dejal največji slovenski adut Jakov Fak. Ta je bil pred tokratnim sprintom tretji v skupnem seštevku svetovnega pokala, nastop pa mu ni uspel po željah.

Klemen Bauer je že ob prvem streljanju zapravil možnosti za dobro uvrstitev, saj je zgrešil dve tarči. Večina favoritov je bila pri streljanju leže zelo natančna in je tekmo nadaljevala brez kazenskih krogov. S petimi zadetimi streli je tekmo po prvi strelski preizkušnji nadaljeval tudi Fak, ki je v drugi krog krenil kot peti najhitrejši. Za tekaško najhitrejšim Jahannesom Thingnesom Boejem je zaostal za nekaj več kot deset sekund.

Zgrešena šesti in deseti strel

A Norvežan ga je polomil na drugem streljanju, kjer je enkrat tarčo zgrešil tudi Bauer. Najhitreje je s streljanjem in tekom sicer opravil Rus Anton Šipulin. Tega ni ogrozil tudi Fak, ki je zgrešil prvi strel v stoje, se nato odločil za tveganje in hitrejše streljanje, vendar zgrešil še zadnji strel. Z dvema nepokritima tarčama je bilo konec razmišljanj o uvrstitvi med najboljše. Med deseterico je bil z enim zgrešenim strelom četrti Martin Fourcade, dva strela je mimo tarče poslal deseti Jahannes Thingnes Boe, ostali tekmovalci pa so pokrili vseh deset tarč. Šipulinu sta družbo na stopničkah delala drugi Avstrijec Dominik Landertinger in tretji Norvežan Emil Hegle Svendsen

"Na progi sem šel prehitro čez mejo, zato nisem imel v zadnjem krogu dovolj moči. Narobe pa je bilo predvsem drugo streljanje. Jutri se bo dalo veliko nadoknaditi, morda bom lahko nastopil tudi bolj sproščeno, ker bom startal nekoliko bolj zadaj," je razmišljal Fak. Na jutrišnjo zasledovalno tekmo se bo podal s 24. mesta.

Bauer brez zasledovalne tekme

"Zalomilo se mi je že na prvem streljanju. Ne vem, zakaj. Psihološko je bilo potem težje tekmovati, boril sem se. Zgrešil sem še enkrat v stoje, kar ni bilo tako slabo, a so mi nato popustile tudi moči v teku. Za to sem plačal davek. Vsekakor z nastopom ne morem biti zadovoljen," pa je po nastopu za nacionalno televizijo dejal Bauer. Ta ne bo nastopil na zasledovalni tekmi, saj je bil 61. Uvrstitev med šestdeseterico je zgrešil za nekaj več kot šest sekund.

Novinec v biatlonski karavani Rok Tršan je bil s tremi zgrešenimi streli 87., Janez Marič in Lenart Oblak pa sta bila nenatančna štirikrat. Prvi je zasedel 89. mesto, drugi pa 97.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.