Šport
75 ogledov

Fakovo stanje se izboljšuje

jakov fak nove mesto zmaga biatlon zasledovanje EPA
Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak v povezavi s svojim zdravstvenim stanjem ne namerava ponavljati napak iz preteklosti.

 Biatlon (svetovno prvenstvo) Jakov Fak | Avtor: EPA EPA
Karavana biatlonskega svetovnega pokala se je v letošnji sezoni ustavila v Östersundu, na Pokljuki in v Novem Mestu, tekme na vseh treh prizoriščih pa so minile ob odsotnosti dvakratnega svetovnega prvaka Jakova Faka

Slovenski biatlonec hrvaških korenin se je pred uvodno preizkušnjo sezone na Švedskem odločil, da ne bo prehiteval dogodkov in ponavljal napak iz preteklosti, ko svojemu telesu ni namenil dovolj časa za popolno okrevanje. ''Dobro jutro. Stvari gredo na bolje, počutim se boljše in zadnje analize iz laboratorija so dobre. Ko se ozrem v preteklost, si moram priznati, da sem se dvakrat po bolezni prezgodaj vrnil v tekmovalno smučino. To me je izučilo, tega si ne želim ponoviti,'' je sporočil 29-letnik in dodal, da želi ujeti formo, ki ga je krasila pred začetkom zdravstvenih težav.

''Veliko zahtevam od sebe, imam visoke cilje. Kar predstavljajte si, kako je to, ko nekaj delaš in delaš, učinka pa ni, zato zdaj res hočem okrevati prav do konca in se nato zdrav vrniti v karavano svetovnega pokala. Razmišljam pozitivno in verjamem, da se lahko kmalu vrnem na tisto raven, na kateri sem bil pred zadnjimi zdravstvenimi težavami. Jasno, bolezen ti sesuje načrte, ampak jamral ne bom, borbam naprej, ni predaje. Lep vikend vsem in hvala za podporo!'' je zapisal Fak.

Komentarjev 1
  • blueone 20:10 17.december 2016.

    Fak kar tako naprej in novim zmagam naproti