Šport > Nogomet
30 ogledov

Falcao in Coke že poškodovana

coke sevilla EPA
Napadalec Radamel Falcao zaradi poškodbe leve stegenske mišice ne bo mogel igrati več tednov, katastrofalno pa je kariero pri nemškem Schalkeju začel tudi španski branilec Coke.

Tridesetletni napadalec in kolumbijski reprezentant Radamel Falcao se je poškodoval v prvem polčasu sredine povratne tekme tretjega kroga lige prvakov s Fenerbahčejem, po kateri se je klub iz monaške kneževine napredoval s skupnim izidom 4:3.

radamel falcao | Avtor: EPA EPA
Falcao je v sredo je za Monaco, ki je zmagal s 3:1, kot podajalec sodeloval pri prvem zadetku in nato v 18. minuti zadel še enajstmetrovko, zabil pa je edini zadetek za svoje moštvo na prvi tekmi v Turčiji.

Manjkal bo najmanj na dveh tekmah francoske lige in na obeh ključnih obračunih za skupinski del lige prvakov s španskim Villarrealom.

''Vsi smo šokirani''

Španski nogometaš Coke, ki je v sredo podpisal triletno pogodbo za nemški Schalke, je le dan pozneje ob svojem prvem nastopu za nov klub začutil bolečine v kolenu. Petkov pregled je pokazal, da si je Coke na tekmi proti Bologni v Mittersillu poškodoval križne vezi v desnem kolenu.

"Vsi smo šokirani. V novi sezoni smo veliko pričakovali od njega, žal pa nanj zdaj kar nekaj časa ne bomo mogli računati. Cokeju bomo nudili vso potrebno pomoč, da bi se lahko čim prej pridružil ekipi," je dejal Christian Heidel, športni direktor Schalkeja.

Kako dolgo bo Coke odsoten, še ni znano, po prvih predvidevanjih pa naj bi bil z nogometnih igrišč odsoten šest mesecev.

Zanimivo je, da je imel Schalke, ki je v Mittersillu z 2:1 premagal Bologno, veliko smole s poškodovanimi igralci že v minuli sezoni. Tako je kar sedem mesecev moral igrati brez srbskega reprezentanta Matije Nastasića, ki se je ob prihodu iz Manchester Cityja poškodoval Ahilovo tetivo že na prvi prvenstveni tekmi proti Werderju iz Bremna in bil nato odsoten kar sedem mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.