Šport
71 ogledov

Falcao našel formo in izenačil rekord

Falcao Argentina Kolumbija kvalifikacije za SP svetovno prvenstvo Buenos Aires M EPA
Radamel Falcao pri Manchester Unitedu dobiva le malo priložnosti, precej bolje pa mu je šlo na zadnjih dveh prijateljskih tekmah. Postal je tudi najboljši strelec v zgodovini Kolumbije.

Radamel Falcao je izenačil rekord po številu zadetkov za kolumbijsko izbrano vrsto. Ob zmagi s 3:1 proti Kuvajtu je član Manchester Uniteda zadel iz enajstmetrovke, s 24 zadetki pa se je izenačil z Arnoldom Iguaranom, ki je igral v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

To je bil tretji gol Falcaa na dveh prijateljskih tekmah, ki jih je Kolumbija odigrala na Bližnjem vzhodu, v četrtek so južnoameriški nogometaši s kar 6:0 odpravili Bahrajn, napadalec rdečih vragov pa se je dvakrat vpisal med strelce. 

Devetindvajsetletnik je sicer v 22 nastopih za Manchester United zabil le štiri zadetke, njegova plača, za angleškega premierligaša igra kot posojeni nogometaš Monaca, pa znaša vrtoglavih 360 tisoč evrov na teden. Pogodba z Unitedom poteče konec sezone, ta pa se bo po doslej prikazanem le stežka odločil za nakup Kolumbijca. Zanj bi morali klubu iz kneževine odšteti sicer še 59,5 milijona evrov.

Trener angleškega velikana Louis van Gaal slovitega Kolumbijca sicer večinoma pušča na klopi za rezervne nogometaše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.