Šport
16 ogledov

Falcao po posoji do večletne pogodbe

Falcao Robert Green Manchester United QPR EPA
Pri Manchester Unitedu nameravajo posojenega Radamela Falcaa po koncu sezone povsem odkupiti.

Manchester United se je z Monacom že dogovoril za dokončni odkup Radamela Falcaa so zapisali na spletni strani goal.com. Rdeči vragi bodo francoskemu prvoligašu plačali še 56 milijonov evrov, do zdaj so jih osem za enoletno posojo kolumbijskega napadalca.

Dvajsetkratni angleški prvaki bodo po koncu sezone lahko aktivirali ta dogovor, če bodo zadovoljni s Falcaovimi predstavami in fizično pripravljenostjo. Obe strani naj bi sicer pričakovali, da bo do končnega prestopa tudi prišlo. Kolumbijec na teden trenutno zasluži 305.000 evrov, ob morebitni novi pogodbi pa naj bi mu pri Unitedu ponudili enake pogoje.

Falcao je k rdečim vragom prestopil na zadnji dan prestopnega roka, a so pogovori trajali kar nekaj časa, že takrat pa naj bi bilo vse dogovorjeno za dokončni prestop Kolumbijca. Falcao je doslej na petih tekmah v Premier League zabil en zadetek. 

V tej sezoni je United sicer že zapravil 190 milijonov evrov za prestope, tudi zato napadalec v tej sezoni igra le kot posojeni nogometaš. Na začetku poletja sta za skupno 76 milijonov evrov v klub prišla Luke Shaw in Ander Herrera, kasneje pa je bil s prestopom Angela Di Marie za 76,3 milijona postavljen tudi britanski rekord pri prestopih. Za 44 milijonov sta se kasneje Unitedu priključila še Marcos Rojo ter Daley Blind.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.