Šport > Nogomet
54 ogledov

Falcao zdaj v Chelseaju

Falcao Manchester United QPR EPA
Kolumbijski nogometni zvezdnik bo vsaj eno sezono prebil v dresu londonskih modrih.

Chelsea se je z Monacom dogovoril za enoletno posojo Radamela Falcaa. Kolumbijec je bil že v minuli sezoni vpleten v takšno sodelovanje, ko je bil član Manchestra Uniteda. Ti so imeli po sezoni pravico, da odkupijo napadalca, a jih ta ni prepričal. Za rdeče vrage je Falcao nastopil na 29 tekmah, zabil pa je le štiri zadetke.

Devetindvajsetletnik kljub vsemu uživa zaupanje Joseja Mourinha, pri Chelseaju pa se bo tako pridružil svojim nekdanjim soigralcem iz madridskega Atletica (Thibautu Courtoisu, Filipeju Luisu in Diegu Costi), kjer je veljal za enega najboljših nogometašev na svetu.

"Zelo sem zadovoljen, da se bom pridružil Chelseaju. Komaj čakam, da se bom modrim pridružil na treningih," je dejal Falcao. Kolumbijec je bil (neuradno) zelo blizu odhoda na Stamford Bridge že pred začetkom sezone 2012/13, ko je na vrhuncu svojih moči za Atlético zabil hat-trick modrim v evropskem superpokalu na svojem bodočem stadionu Ludvika II. V  prvi sezoni pri Monacu je nato zabil devet golov na 17 tekmah, a je na ta izkupiček močno vplivala tudi huda poškodba kolena, zaradi katere je izpustil lanskoletno svetovno prvenstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.